4 znaki, da ste se (morda) znašli v odnosu, ki vodi v slepo ulico

Magazin 11. Maj 202217:30 0 komentarjev
Odnos
Profimedia

Ali ste v romantičnem razmerju in se ne počutite najbolje? Se sprašujete, ali je vaš odnos zašel v slepo ulico? Preverite, katerih znakov ne smete spregledati.

Najprej je treba vedeti, da so v vsakem odnosu plusi in minusi. Da popolni partner in popolni partnerski odnos ne obstajata ter da vsako razmerje, še tako trdno, naleti na preizkušnje in ovire, ki jih je možno preseči. A vendar, ko je v razmerju iz meseca v mesec več in več negativnega, opažate, da ste vse bolj apatični in čustveno otopeli, morda celo osamljeni, in sumite, da je odnos zašel v slepo ulico, je čas za vpogled.

Odnos je postal zelo negativen

Običajno se romantičen odnos začne z zaljubljenostjo, ki traja približno tri do šest mesecev. To je obdobje, ko partnerja drug drugega idealizirata in postavljata na piedestal. Čeprav je takšno obdobje popolnoma normalno pri sveže zaljubljenem paru, pa gre za evforično obdobje, ki ne predstavlja realne slike odnosa. Ko se faza zaljubljenosti konča, običajno vidimo resnično sliko osebe, ki je poleg nas. Takrat se pokaže tudi, ali bosta osebi ostali skupaj ali ne. Ne glede na to, ali ste ravno začeli razmerje ali ste v njem že dlje časa, pa zelo pogosti prepiri in konflikti, ki se končajo s tiho mašo (in se ne razrešijo), ter slaba komunikacija kažejo, da odnos postaja negativen in čustveno nezdrav. Najverjetneje pelje do mrtve točke.

Profimedia

Niste več zadovoljni v odnosu

Ali ugotavljate, da niste več zadovoljni v odnosu in vaše nezadovoljstvo opazijo celo drugi ljudje okoli vas? Ali pa zaradi svojega nezadovoljstva na vsak način želite spremeniti partnerja? Se vedno znova prepirata o istih stvareh na enak način in se vrtita v začaranih krogih? Vse to so znaki, da nekaj ni v redu. Vi z odnosom niste zadovoljni. Vprašanje je: ste pripravljeni sprejeti odnos in partnerja takšnega, kot je, in ostati v razmerju ali pa si želite drugače. Če je vaš odgovor, da si želite drugače, ustrezno ukrepajte.

Vaša toleranca v odnosu je vse nižja

Ste ves čas jezni na partnerja in vas iz tira spravi vsaka druga gesta, ki jo naredi? Ste v preteklosti popolnoma z lahkoto sprejemali tudi tiste stvari, ki vas zdaj v sekundi spravijo ob živce? Ali se več časa prepirata kot uživata v družbi drug drugega? Tudi to so znaki, ki kažejo, da vajin odnos zahaja v slepo ulico. Če pa vas zaboli glava ob misli na skupno prihodnost, pa je zares čas, da se vprašate, kaj še delate v tem odnosu.

Profimedia

Ves čas imate občutek, da nekaj ni v redu

Če imate občutek, da z vašim razmerjem nekaj ni v redu, da ni dovolj stabilno in trdno ali da v njem ni dovolj zaupanja, imate verjetno prav. Če vas takšni občutki spremljajo že dlje časa, je čas, da temeljito razmislite, kako naprej. Pogovorite se s partnerjem. A močnega občutka, da nekaj ni v redu, ni dobro prezreti.

Članek je informativne narave. Če doživljate duševno stisko ali se spoprijemate z drugimi težavami, se morate nujno posvetovati z ustreznim strokovnjakom.

VIR: psychologytoday.com

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!