5 načinov, kako začeti dan z nasmehom na obrazu

Magazin 04. Nov 202207:30
Srečna nasmejana ženska
PROFIMEDIA

Biti srečen ni odvisno od tega, kaj imate ali kaj se vam zgodi, ampak od tega, kako se na to odzovete.

Raziskave so pokazale, da je vsaj polovica našega dobrega počutja neposredno povezana s tem, o čemer razmišljamo in počnemo vsak dan.

Naredite nekaj za druge

Se sprašujete, kako postati srečnejši? Pomagajte drugim in prispevajte k družbi. Narediti nekaj za druge je odličen način, da izboljšate svoje razpoloženje, poleg tega pa poklanjanje svojega časa deluje precej bolj blagodejno kot podarjanje denarja. Ne glede na to, ali se pridružite prostovoljstvu ali starejšemu sosedu odkidate dvorišče, dejstvo, da ste naredili nekaj dobrega, vam bo ponudilo nov pogled na življenje in pomagalo, da se počutite kot del spremembe.

prijateljici
Profimedia

Pokličite prijatelja

Ljudje smo družabna bitja, zato je imeti resnične, globoke odnose v življenju ključnega pomena za občutek sreče. Splača si vzeti čas in poklicati prijatelja ali babico, saj so kakovostni odnosi temeljnega pomena za dobro počutje. Močne vezi nam pomagajo, da se počutimo bolj varne v primeru težkih življenjskih obdobij, saj so raziskave pokazale, da se tesno povezane skupnosti bolje znajdejo, ko se soočijo s krizo.

Vadite hvaležnost

Aktivno negovanje občutka hvaležnosti je eden najboljših načinov, da postanemo srečnejši. Obstaja veliko raziskav o tem, kako ceniti dobro v svojem življenju, namesto da bi se osredotočali na tisto, česar nimamo oz. kar imajo drugi. Pristni izrazi hvaležnosti pomagajo zgraditi nove odnose ali okrepiti obstoječe, saj ljudem pokažemo, da jih cenimo, razumemo in nam je mar zanje.

ženske, veselje, sreča
Profimedia

Spravite se v gibanje

Telesna vadba koristi našemu fizičnemu zdravju, prav tako pa spremeni tudi naš pogled na svet. Telovadba sprošča endorfine, hormone sreče, zato se ob telesni vadbi zmanjša stres in izboljša razpoloženje. Gibanje na svežem zraku blagodejno vpliva na razpoloženje, najboljši čas za vadbo pa je prav zjutraj. Strokovnjaki so prepričani, da je jutranja telovadba recept za ”dvojno srečo”, saj že navsezgodaj poskrbite za dozo endrofinov in na najboljši način začnete dan.

Izberite čas namesto stvari

Ljudje se kaj hitro navadimo na lepe stvari, zato materialne dobrine le na kratek rok prispevajo k osebnemu zadovoljstvu in dobremu počutju. Če nameravate zapravljati denar, si za zadovoljstvo raje privoščite izkušnje, kakršna so potovanja, saj, po raziskavah sodeč, vodijo do precej večje izpolnitve kot predmeti.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.