6 načinov, kako ugotoviti, da niste več zaljubljeni v partnerja

Magazin 25. Nov. 202115:30
Delite:
par
Foto: Profimedia

Za par in terapevta ni hujšega od tega, da eden od partnerjev drugemu pove, da ga ima rad, ni pa zaljubljen vanj.

Veliko parov, ki imajo težave v razmerju, trdi, da se imajo radi. Toda “lahko imate radi svojega kodra in igranje tenisa”, piše dr. Stephen J. Betchen, specialist zakonske in družinske terapije. “Če je nekoga zaljubljenost že minila, se bo težko ponovno zaljubil. Ni nemogoče, preveč verjetno pa tudi ni.”

Ste torej zaljubljeni v partnerja?

V nasprotju z večino člankov, ki se osredotočajo, kako ugotoviti, ali partner ni zaljubljen v vas, se dr. Betchen osredotoča na tiste posameznike, ki kažejo znake, da niso zaljubljeni. “Gre za drobno razliko – usmeril se bom na inicializatorja, ne na tistega, ki se na to odziva.”

Če imate na kateremkoli področju, naštetih spodaj, primanjkljaj, še ne pomeni nujno, da niste zaljubljeni, še dodaja. Obstaja pa možnost, in če to drži, morate to vzeti resno. V nasprotnem primeru je lahko na kocki vaše razmerje.

Šest načinov, kako ugotoviti, da niste več zaljubljeni v partnerja

1. Apatija: partnerji, ki so zaljubljeni, imajo po navadi energijo za preživljanje časa s svojo boljšo polovico. Radi bi ji ustregli in ves čas iščejo nove in razburljive načine, da bi se družili. Če si ne želite raziskovati sveta s partnerjem, vam morda ni do njegove družbe.

2. Distanca: zaljubljeni partnerji si želijo s svojo boljšo polovico preživeti kar največ časa. Večina jih komaj čaka, da se po službi vrnejo domov ali pa se veselijo vikenda, da ga bodo preživeli skupaj. Izpolnjuje jih že to, da se odpravijo na večerjo. Če se ves čas oddaljujete od partnerja, morda res niste zaljubljeni.

3. Fizična intimnost: zaljubljeni partnerji se radi pogosto ljubijo. V spalnici radi zadovoljujejo svojega partnerja, pa ne samo zaradi svojega ega, ampak bi jim radi pokazali, da si jih želijo in jih cenijo. Tega se veselijo. Ko zadovoljujejo, so zadovoljeni tudi sami in resnično jih zanima, kaj partnerja vzburja, zato se potrudijo, da to izvejo. Če ne uživate v partnerjevi bližini in vas ljubljenje z njim ne zanima, je nekaj verjetno hudo narobe.

4. Osredotočenost: zaljubljeni partnerji se osredotočajo na svojo boljšo polovico. Pogosto mislijo nanjo in brez posebnega razloga jih obdarujejo, ker jim hočejo pokazati, kako pogosto mislijo nanjo. Če se jim zdi, da je partner nesrečen, izrazijo skrb in se hočejo čim prej pogovoriti o tem. Če na partnerja ne mislite pogosto, morda niste zaljubljeni.

5. Vrednost: zaljubljeni partnerji svojo boljšo polovico cenijo in so srečni, da so jo našli. Pogosto menijo, da so našli svojo dušo dvojčico. Če menite, da je vaš partner samo “eden od mnogih”, verjetno niste zaljubljeni.

6. Spoštovanje: zaljubljeni partnerji svojo boljšo polovico spoštujejo, jo občudujejo in jo podpirajo pri vseh dejavnostih. Ker so spoštljivi, znajo bolje prisluhniti, se pogajati in sprejemati kompromise. Ne prepirajo se glede tega, kdo bo glavni, temveč delujejo kot ekipa. Če svojega partnerja obravnavate kot nekoga, ki vam ne more ponuditi veliko, verjetno niste zaljubljeni.

Komentari

Vaš komentar