Bi se poročili v luksuzni kapsuli sredi vesolja?

Magazin 03. Maj. 202215:15
Delite:
Zemlja
Foto: Profimedia

Mistično vesolje že tisočletja privlači posameznike, ki prebivajo na Zemlji. V minulem stoletju je vesoljska industrija krepko napredovala, zato izleti v vesolje postajajo vse bolj dosegljivi.

Pred kratkim pa je ameriško podjetje Space Prespective objavilo, da bo v vesolje poslalo luksuzne kapsule, v katerih bo mogoče prirediti celo poročna slavja.

Podjetje Space Perspective sta pred tremi leti ustanovila zakonca Jane Poynter in Taber MacCallum, ki sta se prej ukvarjala s projektom, v sklopu katerega so želeli v vesolju poustvariti zemeljske pogoje. Nad vesoljem sta se tako navdušila, da ga zdaj želita približati tudi drugim. V ta namen želita do 2024 v vesolje poslati luksuzne vesoljske kapsule, ki naj bi se v zgornjo atmosfero Zemlje dvignile s pomočjo orjaškega balona v velikosti nogometnega igrišča. Zaradi narave balonov bo s kapsulo mogoče doseči le določeno višino, zato so se v podjetju osredotočili predvsem na luksuz potovanja.

Luksuzno potovanje v vesolje

Želijo, da se gostje ob izkušnji ne bi počutili kot v vesoljski raketi, temveč kar se da udobno. V ta namen gostje ne bodo izkusili breztežnosti, kar marsikoga odvrača od izleta v vesolje. Pred kratkim so predstavili slike zasnove notranjosti, vsako izmed kabin pa so opremili z udobnimi stoli. Za kar najboljši pogled na vesolje pa bodo na voljo panoramska okna, narejena iz posebnih materialov, ki bodo preprečevala bleščanje in odsev. V kabinah bo za potnike kar najbolje poskrbljeno tudi z okrepčevalnico in celo wi-fi povezavo, s katero bodo potniki svoje doživljaje lahko v živo prenašali. Kabina bo sprejela do 8 gostov, pogled turističnih namenov pa jih bo mogoče uporabiti tudi za raziskovalne projekte in celo poroke.

Kot pojasnjujejo v podjetju Space Prespective, zanimanje za poroke in družabne dogodke v kapsulah je, za vstopnico pa je treba odšteti vse od 120 tisoč ameriških dolarjev. Vesoljska dogodivščina bo trajala 6 ur, po poročanju ameriških medijev pa naj bi bi podjetju doslej prodali že nekaj sto vstopnic.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar