Dan v znamenju dimnikov: Janša na vrhu dimnika, Dimnik na predstavitvi knjige

Magazin 28. Sep 202109:39 > 10:17 8 komentarjev
Janez Janša
Janez Janša/TWITTER

Medtem ko se je predsednik vlade Janez Janša mudil v zasavski regiji in se v spomin na knapovsko tradicijo Trbovelj in Zasavja povzpel na najvišji dimnik v Evropi, je lobist Božo Dimnik v Cankarjevem domu predstavil svojo biografijo, v kateri spregovori tudi o političnih sodobnikih, tudi o Janezu Janši.

Lobist Božo Dimnik je sinoči v Cankarjevem domu predstavil svojo biografijo, ki nosi naslov V znamenju ribe. V knjigi med drugim govori o ribištvu, poslu in politiki.

Biografijo je zapisal in uredil pisatelj Tadej Golob, ki je v pogovoru za N1 o nastanku biografije dejal: “Kar lahko rečem, je, da je imel izjemno zanimivo življenje in da bi naredil napako, če se te knjige ne bi lotil.” Gre za sedmo biografijo, pri kateri je sodeloval.

Medtem ko je Dimnik v Cankarjevem domu predstavljal svojo biografijo, je predsednik vlade Janez Janša, ki je bil v zadnjem času pod drobnogledom tudi zaradi objave fotografij, na katerih je skupaj z Dimnikom splezal na najvišji dimnik v Evropi. Ob vladnem obisku zasavske regije se je v počastitev spomina na knapovsko tradicijo povzpel na dimnik Termoelektrarne Trbovlje (TET).

Trboveljski dimnik je s svojimi 360 metri najvišja zgradba v Sloveniji, najvišji dimnik v Evropi in sedmi najvišji dimnik na svetu. Graditi so ga začeli septembra 1974, slavnostno odprtje pa je bilo 1. julija 1976.

Trboveljski dimnik
Srdjan Zivulovic/BOBO