Nekdanji napadalec Liverpoola mora plačati nagrado za vrnjenega psa

Magazin 25. Dec 202122:24
Daniel Sturridge in pes Lucci
Twitter/Daniel Sturridge

Nekdanji napadalec Liverpoola Daniel Sturridge je leta 2019 za izgubljenega psa po imenu Lucci ponudil nagrado v višini 22.400 funtov (okoli 26.543 evrov). Zdaj je moški, ki naj bi ga našel, dobil primer na sodišču v Los Angelesu. Odločili so, da mora Sturridge izplačati nagrado za psa, čeprav nogometaš trdi, da je to že storil.

Nogometaš Daniel Sturridge, ki trenutno igra v avstralskem klubu Perth Glory, ima psa pasme pomeranec, ki so mu ga po njegovih besedah leta 2019 ukradli iz hiše v Los Angelesu. Takrat je za Luccija ponudil nagrado v višini 22.400 funtov, kar je okoli 26.543 evrov.

Moški po imenu Foster Washington trdi, da je psa našel in ga vrnil nogometašu, a ni dobil denarja. Sodišče v Los Angelesu je odločilo v korist Washingtona. Tako mora Sturridge najditelju plačati 30.000 ameriških dolarjev oziroma 26.508 evrov.

Washington, znan tudi kot raper Killa Fame, je dejal, da ga je nogometaš razočaral, zdaj pa upa, da se ne bo pritožil na sodbo in mu bo povrnil denar. “S tem primerom sem se ukvarjal več kot eno leto, ne morem verjeti, da je konec. Ko sem našel psa, sem mislil, da bo moje življenje boljše,” je dejal za tiskovno agencijo PA.

Nekdanji napadalec Liverpoola je leta 2019 objavil posnetke nadzornih kamer, v kateri je bila razvidna škoda, povzročena v njegovem domu na zahodu Hollywooda. Psa Luccija so ukradli trije zamaskirani moški.

Daniel Sturridge: hiša
Vila nogometaša v Los Angelesu. (Vir: Profimedia)

Takrat je Sturridge dejal, da bo tistemu, ki bo vrnil njegovega psa, plačal “20 tisoč, 30 tisoč, vseeno”. Že dva dni pozneje ga je našel Washington, fotografije pa je objavil kar na Twitterju.

Ko so mu psa vrnili, je dejal, da je hvaležen ljudem, ki so se zanj zavzeli, a tega, ali je izplačal nagrado, ni komentiral.

Danes pa se je odzval na družbenem omrežju Twitter, kjer je zapisal, da mu je psa vrnil majhen fantek in da je nagrado plačal njemu. Zatrdil je tudi, da je z njim posnel fotografije, posneli pa so tudi videe dogajanja ob vrnitvi.