Meta preizkuša orodje za zaščito mladoletnikov pred goloto

Digitalno 11. Apr 202413:37 0 komentarjev
META
Foto: PROFIMEDIA

Meta razvija nova orodja, s katerimi želi mladoletnike zaščititi pred izsiljevanjem in zlorabo intimnih posnetkov, so sporočili iz podjetja.

Ameriški tehnološki velikan Meta je sporočil, da razvija nova orodja, s katerimi bo mladoletne uporabnike družbenega omrežja Instagram zaščitil pred izsiljevanjem in zlorabo intimnih posnetkov. Gre za odziv na kritike, da so Metina družbena omrežja škodljiva za duševno zdravje mladih.

To orodje bo samodejno zaznalo in zameglilo fotografije z goloto, poslane mladoletnikom prek Instagramovega sistema za izmenjavo sporočil. “Tako prejemnik ni izpostavljen nezaželeni intimni vsebini in se lahko odloči, ali si bo fotografijo ogledal ali ne,” je za AFP povedala Capucine Tuffier, ki je odgovorna za zaščito otrok pri družbi Meta France.

Podjetje bo ob tem vsem, ki pošiljajo ali prejemajo takšna sporočila, poslalo sporočilo z nasveti in varnostnimi napotki.

“Meta se okorišča z bolečino otrok”

Meta s temi novostmi naslavlja kritike javnosti, da imajo njena družbena omrežja negativen vpliv na duševno zdravje mladoletnikov. Mladi se na teh omrežjih namreč soočajo z izsiljevalskimi sporočili, v katerih jih izsiljevalci skušajo prepričati, naj jim nakažejo denar, sicer bodo razkrili občutljive informacije ali fotografije.

Nepridipravi poskušajo otroke in najstnike prepričati, da jim posredujejo eksplicitne fotografije.

Meta je januarja napovedala, da bo uvedla ukrepe za zaščito mladoletnih uporabnikov na svojih platformah, potem ko je več deset ameriških zveznih držav sprožilo tožbo, v kateri so podjetje obtožile, da se okorišča z “bolečino otrok”.

Iz notranjih raziskav podjetja Meta, ki sta jih razkrila časnik The Wall Street Journal in žvižgačica Frances Haugen, je razvidno, da se je podjetje že dolgo zavedalo nevarnosti, ki jih imajo njegove platforme za duševno zdravje mladih, navaja AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!