Fotografirala se je na eni od najlepših plaž na svetu, a pozneje to obžalovala

Magazin 17. Jun 202418:34 1 komentar
Spiaggia Rosa
Foto: PROFIMEDIA

Incident, ki se je zgodil na eni od najlepših plaž na svetu, je sprožil ogorčenje med prebivalci Sardinije.

Vplivnica Rogeria Guia iz Dubaja je dobila 1.800 evrov globe, ker je vstopila na zaščiteno plažo z rožnatim peskom na Sardiniji in na družbenih omrežjih delila posnetke svojega obiska.

Po poročanju Guardiana se je s čolnom pripeljala do plaže Spiaggia Rosa in ignorirala vse znake, ki prepovedujejo vstop.

Spiaggia Rosa je ena najbolj ikoničnih plaž v Italiji, znana po svoji edinstveni rožnati barvi peska. Leži na otoku Budelli, ki je del arhipelaga La Maddalena na severu Sardinije.

Zaradi svoje krhkosti in ekološke pomembnosti je strogo zaščitena. Že od leta 1994 je plaža zaprta za javnost, da bi preprečili uničevanje peska. Obiskovalci lahko uživajo v razgledu s čolna ali iz določenih opazovalnih točk na obali, vendar ni dovoljeno hoditi po plaži ali zbirati peska.

Dogodek sprožil ogorčenje

Brazilka, ki živi v Dubaju, pa je na Instagramovem računu @Rogeriaguiadubai, kjer ima več kot 35.000 sledilcev, objavila vsebino obiska. V enem videoposnetku hodi po pesku, medtem ko se v ozadju predvaja pesem La Vie en rose Édith Piaf.

Incident, ki naj bi se zgodil pred nekaj dnevi, je sprožil ogorčenje med prebivalci Sardinije, uslužbenci obalne straže arhipelaga La Maddalena pa so začeli preiskavo.

Žensko so kmalu izsledili v Dubaju in jo obvestili o kazni – 300 evrov za kršitev prepovedi in 1.500 evrov za uporabo plovila brez dovoljenja za dostop do Budellija. Ženska je čoln najela, lastnik izposojevalnice pa ni vedel, da bo z njim odplula na otok.

Otok Budelli je nenaseljen, je pa na njem več kot 30 let živel Mauro Morandi. Leta 1989 se mu je na poti do Južnega Tihega oceana pri otoku pokvaril katamaran in tako je postal njegov skrbnik. Leta 2021 je moral Morandi zapustiti otok, saj ga je izselil organ, ki upravlja narodni park La Maddalena, še piše Guardian.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje