Peščena plaža na Hrvaškem, ki je očarala že kraljico in Travel Channel

Magazin 09. Jul 202213:38 0 komentarjev
Ninska laguna
Profimedia

Ena od peščenih plaž v ninski laguni, dobrih 350 kilometrov stran od Ljubljane – Kraljičina plaža – se je znašla na seznamu deset najlepših na svetu po izboru Travel Channela. Legenda pravi, da je trikilometrska plaža navdušila že ženo hrvaškega kralja Tomislava. S čim obiskovalcem tako jemlje sapo?

Kraljičina plaža je najdaljša plaža v t. i. ninski laguni, ki je čudovita kulisa zgodovinskega mesteca Nin, skupna dolžina vseh ninskih plaž pa je osem kilometrov.

Ime Kraljičina plaža izvira iz legende, po kateri naj bi navdušila ženo prvega hrvaškega kralja Tomislava – Jeleno. Kraljeva družina naj bi se pogosto vračala na plažo, na kateri je kraljica odkrila tudi blagodejne učinke blata.

Ninska laguna
Profimedia

Pot do plaže vodi skozi dolgo plitvino. Ta je nekakšna uvertura v raj s tropskim pridihom, ki čaka na koncu poti. Ob poti so lesene steze skozi biotsko raznoliko območje, edina pomanjkljivost te plaže je pomanjkanje sence, vendar so obiskovalcem na voljo senčniki in ležalniki.

Ninski veter je odličen za kajtanje ali spuščanje zmajev – za tiste, ki ne obvladajo adrenalinskih vodnih športov.

Ninska laguna
Profimedia

V bližini plaže je največje znano nahajališče zdravilnega blata na Hrvaškem, ki so ga poznali že v rimskih časih, letno pa ga preizkusi na tisoče obiskovalcev, predvsem v jutranjih urah.

To je zdravilišče pod medicinskim nadzorom, terapija pa poteka z oblaganjem blata, sončenjem na plaži in izpiranjem blata v toplem morju, piše nova.rs.

Kraljičina plaža je le ena od hrvaških plaž, ki so se znašle na nekaterih seznamih najlepših na svetu. The Guardian je nedavno med 40 najlepših plaž v Evropi uvrstil kar tri hrvaške.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!