Isabella Rossellini pri 69 letih: Bolj stara, bolj vesela

Magazin 27. Apr 202213:30
Isabella Rossellini
Profimedia

Pri 69 letih Isabella Rossellini ljubi življenje. Pravzaprav slavna igralka pravi, da je srečnejša kot kdaj prej.

rossellini

V novem intervjuju za The Sunday Times se je filmska in gledališka igralka Isabella Rossellini, ki se bliža 70. jubileju, spomnila na vzpone in padce življenja. “Vesela sem, da sem živela dolgo življenje, a dejstvo, da je prihodnost tako kratka, je malo zaskrbljujoče,” je povedala in dodala: “Škoda, da življenje ni daljše, škoda, ker ni večno.”

Ko potegne črto, zvezdnica filma Blue Velvet, ki v novi seriji Julia upodablja avtorico kuharske knjige Simco Beck, ocenjuje, da je v zrelejših letih začela bolj ceniti življenje, postala je bolj vesela.

Zelo je hvaležna za vse, kar je doživela: “Začneš ceniti srečo in fantastične ljudi, ki si jih spoznal, izjemne priložnosti, ki si jih imel.”

Isabella Rossellini
Profimedia

Priznava tudi, da je imela zatišje v igralski karieri. Na to, da bo z leti dobila manj vlog, jo je pripravila njena mati, igralka Ingrid Bergman (Isabellin oče je režiser Roberto Rossellini). 

Ko je videla, da je filmskih ponudb vse manj, se je odločila čas posvetiti izobraževanju. “Ko sem začela manj delati, ker za starejšo igralko ni veliko vlog, sem se vrnila na univerzo,” je povedala za Town & Country leta 2019. Istega leta je nadaljevala z magisterijem na kolidžu Hunter, kjer je nadgradila svoje znanje o skrbi za živali. Na te vsakodnevno pazi na lastni ekološki kmetiji na Long Islandu. “Vsak dan sem tam. Imam osebje, a če kdo potrebuje pomoč, pomagam. Pregledam živali, jih hranim, čistim hleve …”

Leta 2018 je Rossellini za InStyle povedala, da je njen pristop k staranju dejstvo, da ga sprejme. “Nikoli ne obžalujem, ker nisem stara 35 let.” Ko si mlad, si pod pritiskom, da zaslužiš denar, se izkažeš. Morala sem biti lepotica, igralka … Dejstvo, da me zanimajo živali ali vodenje kmetije, ni imelo nobene vrednosti. Starost mi je torej dala čas, da počnem stvari, ki sem si jih vedno želela početi. Na neki način se zdaj počutim bogatejše.”

Isabella Rossellini
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.