Slovenska epizoda Grand Toura: vpogled v spust avtomobila po planiški letalnici

Magazin 06. Jun 202316:29 2 komentarja
grand tour, planica
Amazon Prime Video UK/YouTube/Zajem zaslona

Le še dober teden nas loči do izida "slovenske" epizode slavnega avtomobilskega šova The Grand Tour. Snovalci so radovednim oboževalcem na pokušino ponudili napovednik, ki marsikaj pove o novi epizodi. Med drugim lahko prvič od blizu vidimo vratolomni spust avtomobila po doskočišču planiške letalnice.

Čez natanko deset dni bo luč sveta ugledala nova epizoda priljubljenega avtomobilskega šova The Grand Tour, ki je bila posneta tudi v Sloveniji. Nestrpnost in radovednost največjih navdušencev so pri Amazonu potešili z dvominutnim napovednikom, v katerem vidimo kar nekaj vragolij slavne britanske voditeljske trojice.

V posnetku je zbranih nekaj krajših izsekov, vrhunec napovednika pa nastopi na koncu, ko se s sliko preselimo v Slovenijo. Ob pompozni glasbeni kulisi skladbe The Final Countdown skupine Europe lahko prvič pobližje vidimo dramatični spust avtomobila po doskočišču velikanke v Planici. Kot smo poročali, so prizor v dolini pod Poncami posneli konec junija lani.

Del epizode naj bi posneli tudi v Mariboru. 

Iz napovednika “slovenske” epizode z naslovom Eurocrash lahko razberemo tudi, da so Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May obiskali še Slovaško, Poljsko in Madžarsko. V posnetku lahko med drugim vidimo dirko s starimi dirkalniki, slovaški leteči avtomobil AirCar ter kopico napetih izzivov. Vse skupaj pa je začinjeno s šalami in zbadanjem, značilnim za britansko voditeljsko trojico.

Slovenski avtomobilski navdušenci so z ušesi zastrigli lani poleti, ko so v Sloveniji opazili voditelja Jeremyja Clarksona. Ta je takrat na svojem Instagramu objavil fotografijo z Bleda in našo državo opisal z besedami “very unshit”. Na Bledu pa sta bila tudi njegova kolega Hammond in May in kmalu je postalo jasno, da v Sloveniji snemajo novo epizodo Amazonovega avtomobilskega šova The Grand Tour.

Clarkson, Hammond in May so v svoji karieri pisali za številne revije in vodili najrazličnejše televizijske oddaje. Najbolj aktivni so bili na področju avtomobilizma, po svetu pa so zasloveli z vodenjem oddaje Top Gear. Clarkson je šov zapustil leta 2015, potem ko BBC zaradi napada na producenta oddaje z njim ni podaljšal pogodbe. Odšla sta tudi Hammond in May, moči pa so združili v šovu Grand Tour, ki je na Amazonovi platformi Prime Video vse od leta 2016.

Prve tri sezone so podobno kot pri Top Gearu združevale studijske oddaje in terenske prispevke z občasnimi posebnimi epizodami. Od leta 2019 pa je ekipa studijski del opustila in se osredotočila na “specialke”, v katerih voditelji potujejo preko več držav, na poti pa opravljajo številne izzive.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.