Kaj želi Johnny Depp doseči s ponovno tožbo proti bivši ženi?

Magazin 20. Apr 202215:46 0 komentarjev
Johnny Depp
Profimedia

"Nikoli nisem na kakršenkoli način udaril gospe Heard niti še nikoli v življenju nisem udaril nobene ženske," je pod prisego na sodišču dejal Johnny Depp.

Pred kratkim se je začel sodni proces, v katerem si ponovno na nasprotnih bregovih stojita bivša zakonca Johnny Depp in Amber Heard. Tokrat je tožbo vložil igralec, v kateri navaja, da so obtožbe njegove bivše žene močno vplivale na njegovo igralsko kariero. Kar tri leta je moral čakati, da je končno lahko spregovoril na sodišču.

“Ker sem vedel, da njene obtožbe niso resnica, sem čutil, da se moram zavzeti zase ter za svoja otroka. Moj edini cilj je resnica. Precej čudno je, ko si en dan Pepelka, tako rekoč čez 0,6 sekunde pa Quasimodo. Tega si nisem zaslužil, niti moja otroka, niti ljudje, ki so verjeli vame vsa ta leta. Nisem želel, da bi kdo od njih verjel, da sem se jim izneveril ali jim lagal ter da sem prevarant. Ponašam se s poštenostjo.”

Igralca sta se spoznala med snemanjem filma Zapiti dnevnik (The Rum Diary), usodni da pa sta izrekla leta 2015. Le slabo leto zatem je Heardova vložila ločitvene papirje ter podala zahtevo za prepoved približevanja zaradi nasilja ter zvezdnika obtožila zlorabe. Depp je njene obtožbe zanikal, ločitev sta takrat rešila izvensodno.

Amber Heard
Profimedia

Novembra 2020 je Depp izgubil tožbo zaradi obrekovanja proti britanskemu tabloidu The Sun, ker ga je ta označil za pretepača žena. Sodišče je takrat na podlagi dokazov odločilo, da so trditve njegove bivše žene o nasilju resnične. Ta odločitev je močno vplivala na njegovo kariero, med drugim so z igralcem nehali sodelovati tudi pri franšizi Pirati s Karibov.

V vmesnem času je med bivšima zakoncema sledilo še nekaj tožb, ki sta jih vložila drug proti drugemu, ena tožba je še v teku, Deep pa v tej tožbi, ki bo na sodišču trajala kar nekaj tednov, igralko zaradi njenih trditev obtožuje omadeževanja njegovega ugleda ter za njegovo znatno izgubo finančnih sredstev.

Pred začetkom sojenja je igralka na Twitterju zapisala, da se bo za nekaj časa izklopila z družbenih omrežij ter med drugim dejala: “Nikoli ga nisem imenovala po imenu, pisala sem le o ceni, ki jo mora plačati ženska, ko govori proti vplivnemu moškemu. To še vedno plačujem, toda upam, da ko se proces zaključi, bom lahko nadaljevala svoje življenje, prav tako kot Johnny.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.