Kje sta danes dečka iz legendarnega srbskega filma Lepe vasi lepo gorijo?

Magazin 19. Okt 202209:18 0 komentarjev
Lapa sela lepo gore
Žepče1458/YOUTUBE

Film Lepe vasi lepo gorijo je bil posnet leta 1996 in še danes sodi med največje dosežke srbske kinematografije.

Skoraj vsi liki so med občinstvom enako priljubljeni, tudi fanta Halil in Milan. Med drugim sta posnela kultni prizor z Mico Trofrtaljka, ki je igrala teto Đano.

Malega Halila je igral Miloš Đuričić iz Višegrada, po tem filmu pa ni več igral. Zaradi življenjskih okoliščin se je iz Srbije preselil v Avstrijo, kjer živi še danes. “Lahko bi imel zelo lepo igralsko kariero, a mi je umrl oče, pri katerem sem živel, zato sem se moral preseliti k mami v Avstrijo, kjer živim še danes. To je bil konec morda velike kariere, a nisem bil v položaju, v katerem bi lahko izbiral,” je povedal za Nova.rs. “Končal sem gastronomijo in se poročil. Danes se ukvarjam s transportom, delam za velikega špediterja,” je dodal Đuričić.

Miloš Đuričić
Osebni arhiv

Mu je žal, da ni ostal v igralskih vodah? “Priznati moram, da mi ni žal, da nisem nadaljeval igre. Če bi jo, danes ne bi bil tu, kjer sem, in ne bi imel tega, kar imam – zlata otroka,” je dejal Miloš, ki je danes oče dveh otrok. Starejšemu sinu je že dovolil ogled filma Lepe vasi lepe gorijo. “Starejši sin si je ogledal film in bil zelo navdušen, ves čas se je smejal”.

Honorar, ki sta ga s prijateljem Admirjem (v filmu Milan) prejela za vlogi, ni bil visok, je dejal Miloš, z njim si je kupil superge, ki si jih je želel.

Milana je igral Admir Šehović, ki igra še danes, a večinoma v gledališču.

Admir se s snemanja omenjenega filma najbolj spominja prizora z Mico Trofrtaljka. “Snemanje je bilo prekinjeno, ker smo čakali na izdelavo gumijastega kamna. Ta rekvizit sem menda doživljal kot nekaj zelo pomembnega, zato smo morali prizor večkrat ponoviti, ker sem, potem ko sem udaril Mico, hotel še naprej držati kamen, saj me je bilo strah, da bo padel v prepad,” je v preteklosti razkril Admir.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.