Luka Dončić pod Eifflovim stolpom s slovensko street ekipo

Magazin 09. Jul 202208:15 > 08:48
Luka Dončić
quai54

Ta konec tedna Quai 54 - največje tekmovanje v ulični košarki - v sodelovanju z znamko Jordan prireja spektakel v Parizu. Od ustanovitve leta 2003 je zamisel Hammadouna Sidibéja in Thibauta de Longevilla postala največji dogodek v ulični košarki na svetu. Letos bosta tekmovalcem družbo pod Eifflovim stolpom delala tudi slovenski superzvezdnik Luka Dončić in še en mladi NBA-zvezdnik, Zion Williams.

Ko se je po koronskih ukrepih lani Quai 54 vrnil, je že združeval vrhunski šport, ulični slog košarke, ki še posebej navdušuje, in največje glasbene talente. A letos jim bo uspelo še več.

Izdaja ulične košarke, ki bo tudi ta konec tedna pod Eifflovim stolpom, bo zajela običajni moški turnir s 16 ekipami iz desetih držav z vsega sveta, pa ženski turnir, vrača se tudi tekmovanje v zabijanju, ki je sploh priljubljeno med navijači.

Gledalce bo navduševal Tony Crosby II., ki je lani zmagal, pridružila pa se mu bosta Christopher Spell in Tyler Currie. Obiskovalci bodo uživali tudi v tekmovanju v metu za tri točke in v metu s polovice igrišča.

To pa še ni vse. Tam bosta tudi zvezdnika lige NBA Zion Williams in slovenski superzvezdnik Luka Dončić, ki bosta na dogodku #SNKRSLIVE zagotovo navdušila obiskovalce in gledalce.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.