Netflixova zvezdnica razjezila Hrvate: “Če ti kaj ni všeč, pojdi”

Magazin 03. Maj 202416:44 5 komentarjev
Julie Theis
Foto: Zajem zaslona/TikTok

Netflixova zvezdnica, ki se je preselila v Dubrovnik, je razkrila, kaj ji na Hrvaškem nikakor ni všeč.

Julie Theis, znana iz Netflixovega resničnostnega šova The Trust: A Game of Greed, je sprejela nenavaden korak in se preselila na Hrvaško, natančneje v Dubrovnik.

Razlog za svojo odločitev je delila v videu na TikToku, kjer ji sledi več kot 500.000 ljudi, piše Index.hr.

“Ko vam povem, kako sem se preselila na Hrvaško, boste mislili, da sem popolnoma izgubila kompas. Sprva sem načrtovala, da se preselim v Los Angeles. Prodala sem svoje premoženje, se znebila pohištva in celo kupila nov avto za vožnjo po mestu. Ampak nekaj se je spremenilo,” je dejala.

“Ko sem razmišljala o selitvi v Los Angeles, sem začutila neko nelagodje. Odločila sem se za meditacijo in spoznala, da mi vesolje kaže drugo pot. Tako sem se odločila, da ne grem v Los Angeles, vendar sem se znašla v dilemi – kaj naj storim, ko sem že prodala vse, kar sem imela? Vesolje mi je reklo, naj se preselim na Hrvaško,” je še pojasnila.

@julietheis Replying to @Kylie in the 🍉 i really said Plot Twist #Livingabroad #travelabroad #croatia #dubrovnik ♬ original sound – Julie Theis

Razkrila, kaj ji na Hrvaškem ni všeč

V drugem videu je pokazala svoje novo stanovanje v Dubrovniku in svojim spletnim sledilcem predstavila, kako poteka nakupovanje živil. “Cene v restavracijah so podobne kot v Ameriki, vendar sem obiskala dražje restavracije. V trgovinah je vse cenejše,” je povedala.

Nato je izrazila svoje nestrinjanje s prakso kajenja v Evropi. “Res mi je všeč Hrvaška, ampak prosim, ljudje, nehajte kaditi. Lasje mi smrdijo po dimu. Da ne govorim o svojih oblačilih. V Ameriki je kajenje prepovedano tudi na javnih mestih, saj škoduje drugim ljudem,” je potožila.

Hitro so se v komentarjih odzvali užaljeni Hrvati, ki so jo opomnili, da se je sama odločila priti na Hrvaško in da se obstoječe navade zaradi nje ne bodo spreminjale.

“To se ne bo nikoli spremenilo”, “V vsakem lokalu je dovoljeno kaditi. Če ti to ni všeč, se vrni nazaj domov”, “Sama si prišla na Hrvaško, zato ne pričakuj, da se bodo drugi prilagajali tebi,” so ji sporočali v komentarjih.

So se pa našli tudi tisti, ki so se strinjali z njenim stališčem glede kajenja v lokalih. “To je res ena najbolj motečih stvari življenja na Hrvaškem,” so se strinjali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje