Nove obtožbe spolnega nasilja v svetu slavnih

Magazin 23. Nov 202309:28 0 komentarjev
Jamie Foxx in Axl Rose
Jamie Foxx in Axl Rose (Foto: PROFIMEDIA)

V svetu slavnih odmevajo nove obtožbe spolnega nasilja, v katere sta tokrat vpletena igralec Jamie Foxx in glasbenik skupine Guns N' Roses Axl Rose.

Ameriški filmski igralec Jamie Foxx in glasbenik skupine Guns N’ Roses Axl Rose se soočata z obtožbami spolnega nasilja. Igralka Sheila Kennedy trdi, da jo je Rose leta 1989 spolno napadel. Neimenovana domnevna Foxxova žrtev pa, da jo je igralec brez njenega dovoljenja otipaval, poročajo tuje tiskovne agencije.

Obe tožbi sta bili vloženi v zadnjem trenutku na podlagi newyorškega zakona o žrtvah spolnega nasilja, ki je začasno odpravil zastaralni rok za tovrstne tožbe in bo kmalu prenehal veljati. Oba primera spolnega napada naj bi se zgodila v mestu New York, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Sheila Kennedy trdi, da naj bi se spolni napad zgodil leta 1989 v newyorški hotelski sobi, kamor sta odšla skupaj, potem ko sta se spoznala v baru. Prisilil naj bi jo v analni spolni odnos, ki ga ni hotela.

61-letni Rose je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa že zavrnil obtožbe na svoj račun. Pevec se ne spomni, da bi se kdaj srečal s tožnico ali govoril z njo in nikoli prej tudi ni slišal za te “izmišljene obtožbe”, je v sredo po lokalnem času povedal njegov odvetnik Alan Gutman. “Preprosto povedano, ta incident se nikoli ni zgdodil,” je zapisano v izjavi, ki jo je pridobila dpa.

Tožnica v primeru Foxxa pa trdi, da je igralec leta 2015 v eden od barov na strehi na Manhattnu “namenoma in brez soglasja uporabil silo ter se je žaljivo dotikal”, ko je otipaval njena prsi in genitalije. Tako kot Kennedy prav tako zahteva kazensko odškodnino, ker je utrpela bolečine in čustvene stiske.

Sredini tožbi sledita podobni tožbi zaradi posilstva proti raperju Seanu Combsu, ki jo je prejšnji teden vložila pevka Cassie s pravim imenom Casandra Ventura. Le dan po vložitvi tožbe sta stranki sporočili, da sta se sporazumno dogovorili o rešitvi primera, vendar nista razkrili pogojev poravnave.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!