Novi oboževalci z vsega sveta: slovenske pesmi Joker Out pojejo tudi Britanci

Magazin 12. Jun 202319:13 1 komentar
Joker Out v Dublinu
Joker Out

Zahvaljujoč Evroviziji so pridobili več sto tisoč novih oboževalcev, vstopnice za njihove nastope v tujini so razprodane v nekaj minutah, več koncertov so morali zaradi velikega povpraševanja prestaviti v večje dvorane. Kot kaže, je bil nastop v Liverpoolu za slovensko glasbeno skupino Joker Out odskočna deska do evropske, v prihodnosti pa morda tudi svetovne prepoznavnosti.

Slovensko glasbeno skupino Joker Out je nastop na Evroviziji izstrelil med zvezde. Na pretočni platformi Spotify so imeli februarja okrog 100.000 mesečnih poslušalcev, danes jih imajo več kot milijon in pol. Uradni videospot za evrovizijsko pesem Carpe Diem si je ogledalo 1,6 milijona ljudi, pesem je tudi med najboljšimi petimi hiti letošnje Evrovizije.

Čeprav so bili fantje nad evrovizijsko uvrstitvijo na 21. mesto nekoliko razočarani, je evropska javnost očitno vzljubila glasbeno skupino. Ta sedaj, tako kot v Sloveniji, tudi v tujini polni koncertne dvorane.

Prvi koncert v tujini, ki so ga z irskimi predstavniki na Evroviziji, skupino Wild Youth, izvedli v Dublinu, je bil razprodan v 12 minutah, čeprav je šlo za nastop s ponedeljka na torek ob enih zjutraj. Naknadno sta skupini čez dva dni organizirali še en koncert v enkrat večjem klubu in ga prav tako razprodali. Po besedah zastopnika skupine Gregorja Zalokarja imajo že ponudbo, da bi se na Irsko vrnili za nekaj nastopov v dvoranah, ki sprejmejo več kot tisoč obiskovalcev.

Joker Out in Wild Youth
Po nastopu na Irskem s skupino Wild Youth (Foto: Joker Out)

Po Irski so fantje odpotovali v Veliko Britanijo. Britansko turnejo, na kateri prav tako nastopajo z Wild Youth, so razprodali v manj kot eni uri. Tri od štirih koncertov so premaknili v večje dvorane, primerne za od tisoč do 1.500 obiskovalcev. Vstopnice so tudi na novih lokacijah takoj pošle, ogromno oboževalcev – največje povpraševanje je v Manchestru –, ki so ostali brez kart, pa sprašuje, kako bi do njih še lahko prišli. Tudi med komentarji na družbenih omrežjih je mnogo prošenj oboževalcev, ki nestrpno pričakujejo koncerte fantov tudi na Poljskem, Češkem, v Grčiji, Nemčiji …

Ker so razprodani vsi poletni koncerti Joker Out v Veliki Britaniji, Zalokar ocenjuje, da si jih bo ogledalo krepko čez 5.000 Britancev.

Takšne podpore oboževalcev je skupina zelo vesela, še posebej na nastopih, kjer vsi pojejo v slovenščini. “Na to se še nihče od ekipe ni zares navadil,” je komentiral Zalokar.

“Trenutno se največ ukvarjamo z iskanjem partnerjev za izvedbo koncertov po Evropi, saj imamo v nekaterih državah po prometu na družbenih omrežjih in pretočnih platformah za predvajanje glasbe od 30 do 50 tisoč oboževalcev,” je še dodal. Ta teden bo skupina najavila nordijsko turnejo. Na Finskem ima namreč več kot deset odstotkov oboževalcev, k čemur je zagotovo pripomoglo tudi prijateljstvo, ki so ga fantje v Liverpoolu spletli s finskim evrovizijskim predstavnikom Käärijo. Med t. i. “top 10” državami sta tudi Švedska in Norveška, prihajajo tudi koncerti v več drugih evropskih državah.

Bojan Cvjetićanin in Käärijä
Bojan Cvjetićanin in Käärijä (Foto: Joker Out)

Na umaškem festivalu Sea Star z Bučem Kesidijem jih je poslušalo 4.500 ljudi, v Zagrebu so razprodali še dva samostojna koncerta v novembru za 3.000 ljudi. Poleti bodo obiskali še Srbijo ter Bosno in Hercegovino, do začetka septembra pa izvedli še 15 koncertov pri svojih najzvestejših poslušalcih v Sloveniji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje