Pet stvari v kuhinji, ki bi jih verjetno že morali zamenjati

Magazin 08. Nov 202321:31 0 komentarjev
kuhinja
Foto: PROFIMEDIA

Da bo vaša kuhinja ne samo čista, temveč tudi zdrava, jo je treba redno čistiti, nekatere stvari pa tudi menjati pogosteje, kot to počnete sedaj.

Tudi če svojo kuhinjo redno čistite, se lahko bakterije kopičijo tam, kjer to najmanj pričakujete. Teh pet stvari je torej pametno redno zamenjati z novimi:

1. Gobice

Kako pogosto menjate gobice? Čeprav vam pomagajo pri čiščenju, lahko tudi širijo mikrobe. Zaradi svoje luknjičaste strukture in pogostega stika z umazanijo so namreč nagnjene k rasti bakterij. Menjati bi jih tako morali najmanj vsaka dva tedna, še bolj priporočljivo pa vsak teden.

2. Deske za rezanje

Surovo meso, zelenjava, kruh in druga živila običajno v nekem trenutku končajo na deski za rezanje. Noži, ki jih uporabljate, na deski naredijo ureznine in brazde, ki postanejo gojišče bakterij. Pravilo je, da jih zamenjamo vsaj enkrat na leto.

3. Posode za led

Ste opazili, da ima vaš led nekoliko čuden okus? Vonji iz zamrzovalnika se absorbirajo v posode in prenesejo na led, kar lahko vpliva na okus ledu.

4. Leseni pribor

Lesene žlice in druge posode so bolj porozne kot tiste iz drugih materialov, zato jih je pomembno zamenjati, če popokajo ali zadržijo močne vonjave in madeže, ki jih ni mogoče odstraniti.

5. Aparati za kavo

Mnogi svojega kavnega aparata ne čistijo tako pogosto, kot to od njih zahtevajo navodila. A potem je mogoče, da je v vaši mleti kavi še kaj drugega. V rezervoarju za vodo se lahko kopičijo kalcij, plesen in kvasovke. Poleg zunanjosti aparata torej ne gre zanemariti tudi čiščenja zbiralnika za vodo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!