“Postrani gledajoča Chloe” izvirni meme prodaja kot NFT

Magazin 23. Sep 202119:12 > 20:18 1 komentar
nft, Chloe Clem
Side Eyeing Chloe/Twitter/ChloeClem1

Postrani gledajoča Chloe (ang. Side-Eyeing Chloe) je zaslovela leta 2013, ko jo je mama skupaj s sestrico presenetila z novico, da gredo na izlet v Disneyland. Medtem ko starejša sestrica Lily od sreče začne jokati, je Chloe s svojim zmedenim izrazom postala svetovni fenomen. Izvirno fotografijo sedaj prodaja kot NFT.

Desetletna Chloe Came, ki je zaslovela, ko je bila stara le dve leti, se je skupaj z družino odločila, da bo fotografijo, ki je obnorela svetovni splet, prodala kot nezamenljivi žeton oziroma NFT (ang. non-fungible token). Kot poroča BBC, si družina iz Utaha od prodaje fotografije obeta izkupiček v vrednosti več tisoč evrov. Za izhodiščno ceno na dražbi je namreč postavljenih pet ethereumov, ki trenutno presegajo vrednost 3.000 ameriških dolarjev (dobrih 2.500 evrov).

“To je izjemna priložnost, še posebej, če je kje kakšen oboževalec Chloe, ki bi si želel lastiti ta meme,” je dejala mama desetletne deklice in dodala, da se tudi Chloe prodaja fotografije zdi super. Družina se je za prodajo fotografije odločila takoj, ko so bili seznanjeni s specifikami NFT trgovanja.

Posnetek, na katerem mala Chloe namesto z nasmeškom v kamero pogleda zmedeno in nezaupljivo, ima danes na YouTubu več kot 20 milijonov ogledov. Chloe pa ima na svojem Instagram profilu že več kot 531 tisoč sledilcev.

Fotografija dvoletne Chloe pa ne bo prvi meme, ki se bo prodal kot NFT. Aprila se je namreč slika deklice, ki je zaslovela kot “dekle nesreče” (ang. disaster girl), kot NFT prodala za 500.000 dolarjev (425.840 evrov). Slika “pretirano navezanega dekleta” (ang. Overly Attached Girlfriend) pa je kot NFT od kupca iztržila 411.,000 dolarjev (350.040 evrov).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje