Proizvajalec legendarnega avtomobila predstavil nove futuristične modele (FOTO)

Magazin 28. Avg 202217:06 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Srebrni avtomobil DeLorean je ikona filma Nazaj v prihodnost in tudi edini model, ki ga je istoimensko podjetje izdelalo. Po bankrotu in ponovnem rojstvu DeLoreana pa so pred dnevi v Kaliforniji predstavili nove futuristične modele tega proizvajalca.

Ob omembi filma Nazaj v prihodnost (Back to the future) marsikdo najprej pomisli na ikonični avto DMC DeLorean, ki je glavna junaka prevažal skozi čas. Srebrni avtomobil z vrati, ki so se odpirala navzgor, je bil edini model, ki ga je podjetje DeLorean motor company proizvedlo. Podjetje je svoja vrata zaradi bankrota zaprlo leta 1982, tri leta pred izidom prvega dela filma Nazaj v prihodnost.

Leta 1995 pa je delo začelo novo podjetje z enakim imenom, ki je sprva skrbelo za rezervne dele ter obnove starih avtomobilov. Letos pa je podjetje sporočilo, da bo začelo proizvodnjo električnih avtomobilov. Pred nekaj dnevi je tako predstavilo svoj prvi avtomobil DeLorean Alpha5. Gre za električni avtomobil s štirimi sedeži in zelo sodobnim videzom. Doseg alpha5 znaša nekaj več kot 480 kilometrov, največja hitrost, ki jo avtomobil doseže, pa je 250 kilometrov na uro. Avtomobil je ohranil prepoznavna vrata, ki se tako kot pri starejšem DMC odpirajo navzgor.

DeLorean Alpha5
PROFIMEDIA

Model Alpha5 so pri DeLoreanu predstavili na avtomobilističnem dogodku v kalifornijskem resortu Pebble Beach. Poleg modela Alpha5 so na ogled postavili tudi koncepte dveh novih modelov, ki naj bi jih izdelali v prihodnosti. Model Alpha5 Plasmatail je zelo podoben prvemu modelu. Model bo nekoliko daljši in bo imel na voljo več prtljažnega prostora.

Z izjemno futurističnim videzom je osupnil model Omega. Kot so pri DeLoreanu zapisali na spletni strani, model narekuje standarde prihodnosti, pri zasnovi pa so se zgledovali po avtomobilih, ki tekmujejo na dirki zunaj cest na mehiškem polotoku Baja. Kot lahko sklepamo z delovnega imena, ki poleg imena modela nosi letnico 2040, bi lahko prve futuristične omege na ceste zapeljale čez slabih dvajset let.

DeLorean Omega DeLorean Omega
PROFIMEDIA
DeLorean Omega DeLorean Omega
PROFIMEDIA
DeLorean Omega DeLorean Omega
PROFIMEDIA

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.