Raper Diddy spet obtožen spolnega nasilja: omamil naj bi jo in vse skupaj posnel

Magazin 24. Nov 202309:09 0 komentarjev
Sean "Diddy" Combs
Sean "Diddy" Combs (Foto: PROFIMEDIA)

Proti priljubljenemu ameriškemu raperju, ki je v glasbenem svetu znan pod vzdevkom P. Diddy ali Puff Daddy, je bila vložena že druga obtožnica zoper spolno nasilje v tem mesecu.

Raper Sean Diddy Combs naj bi med zmenkom leta 1991 omamil in spolno zlorabil žensko, poroča BBC.

Za Combsa je to že druga obtožnica zoper spolno nasilje. Nedavno je privolil v poravnavo zaradi domnevnega spolnega napada na pevko in nekdanjo partnerico Casandro “Cassie” Ventura. Ta je Diddyja obtožila posilstva in trgovine z ljudmi. Pravi, da jo je raperski producent, ko je bila stara 19 let, on pa 37, deset let pretepal in spolno zlorabljal. Zgolj dan po tožbi sta vpletena podpisala poravnavo, čeprav je Combs Venturine trditve zanikal, njegov odvetnik pa je pojasnil, da odločitev za poravnavo ne pomeni nujno priznanje krivde.

Tudi najnovejša obtožnica ga bremeni spolnega nasilja izpred več deset let. Tokrat ga toži Joi Dickerson-Neal, ki je Combsa poznala prek znancev, med drugim pa je nastopala tudi v enem njegovih glasbenih videospotov.

Dickerson-Neal v obtožnici navaja, da je 3. januarja 1991 “nerada” privolila v srečanje s Combsom v restavraciji, kjer je delala. Nato naj bi raper, ki je poznan pod vzdevkom P. Diddy ali Puff Daddy, “pritisnil nanjo”, da se mu pridruži na aktivnostih v mestu. V tem času naj bi jo raper omamil, da ni bila sposobna samostojno stati ali hoditi. Kasneje naj bi jo odpeljal do stanovanja, kjer naj bi jo spolno napadel in vse skupaj tudi posnel, video pa kasneje kazal naokoli.

Kakor še navaja v obtožnici, ki jo je oškodovanka delila z novinarji BBC, se je njeno življenje po dogodku obrnilo na glavo. Imela je težave z duševnim zdravjem in je celo pustila študij.

Diddyjev odvetnik zadnje obtožbe zavrača, češ da so izmišljene in neverodostojne. “Gre zgolj za lovljenje denarja in nič drugega,” je dejal v izjavi za BBC.

Tožba je bila vložena 23. novembra, en dan, preden se izteče newyorški zakon, ki domnevnim žrtvam kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost omogoča vložitev tožbe po zastarelem roku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!