Recept: puranje meso v pomarančni omaki

Magazin 16. Okt 202104:00 > 06:45 0 komentarjev
Meso v pomarančni omaki
PROFIMEDIA

Renesančni Florentinci so bili prvi Evropejci, ki so agrume vključili v recepte. Perutnini so takoj dodelili pomarančno omako.

Sestavine:

– 600 g puranjega fileja

– 1 žlička kurkume

– 30 g masla

– 1 žlica suhih zelenjavnih začimb

– 50 ml naravnega pomarančnega soka

– 200 ml smetane za kuhanje

Priprava:

Puranji file narežite na zrezke, potolcite jih in posujte s suhimi začimbami in kurkumo ter prelijte z naravnim pomarančnim sokom.

Marinirano meso pustite v hladilniku 60 minut.

Na stopljenem maslu prepražite meso v širši ponvi. Dodajte malo vode in ga dušite približno 15 minut.

Na koncu dodajte smetano za kuhanje in kuhajte še nekaj minut.

Postrezite s prilogo po želji.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!