Študent je štiri dni žural, šele nato pa izvedel, kaj je imel ves čas v glavi

Magazin 22. Jan 202420:16 2 komentarja
Mateus Facio, krogla, možgani, tomograf
Foto: Zajem zaslona (FACEBOOK/Noticiando Moc)

Študent se je štiri dni zabaval, ne da bi se zavedal, da je bil ustreljen v glavo. Mislil je, da ga je nekdo zadel s kamnom.

21-letni Mateus Facio iz brazilskega mesta Juiz de Fora se je s prijatelji na plaži Cabo Frio pri Riu de Janeiru pripravljal na silvestrsko zabavo na prostem, ko je nenadoma začutil, da ga je nekaj zadelo v glavo.

“Mislil sem, da je kamen, ali nekaj takega. Zvok je bil podoben eksploziji bombe, le da se je zgodil v moji glavi,” je po pisanju britanskega Daily Maila povedal za brazilsko televizijo. Ker je krvavitev hitro ponehala, je mislil, da bo vse v redu, zato se je stuširal in se s prijatelji vrnil na plažo ter nadaljeval z zabavo in se kopal v oceanu. Tri dni kasneje se je vrnil domov, a je že na poti začutil, da se ga lotevajo mišični krči, ki pa jih ni povezoval s poškodbo glave. 4. januarja pa je opazil, da je njegova desna roka nenadoma postala povešena. Zato je odšel v bolnišnico, kjer je povedal, kaj se mu je zgodilo, in zdravnik je predlagal slikanje glave. Na njegovo in Mateusevo presenečenje se je izkazalo, da je v Mateusevih možganih tičala krogla.

V bolnišnici so ga takoj operirali in mu v dve urni operaciji odstranili kroglo, potem pa je še dva dni preživel na intenzivni negi. Nevrokirurg, ki ga je operiral, je povedal, da je krogla pristala le nekaj milimetrov stran od območja v možganih, kjer bi lahko povzročila veliko resnejšo škodo in pacienta pustila delno ali popolnoma paraliziranega po eni strani telesa.

Detektivi v Cabo Friu zdaj poskušajo ugotoviti, kdo je streljal s pištolo, ki bi lahko ubila Facia, ki namerava postati zdravnik. Mateusova mama pa je v oddaji dejala, da se ji zdi nerazumljivo, kako lahko nekdo kar štiri dni preživi s kroglo, zagozdeno v možganih in na koncu olajšano dodala. “Počutim se, kot da se je moj sin znova rodil.”

Po zdravnikovih zagotovilih pa si bo Mateus popolnoma opomogel v treh do štirih tednih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje