V Netflixovi božični uspešnici tudi slovenski kraj

Magazin 24. Nov 202215:51 2 komentarja
Falling for Christmas
Netflix/N1

V Netflixovi božični filmski uspešnici se za nekaj sekund pojavi tudi posnetek znanega slovenskega smučarskega središča.

Ameriški ponudnik pretočnih vsebin Netflix je pred letošnjimi prazniki postregel s kar nekaj božičnimi filmi. Med najbolj gledanimi je Falling for Christmas, v katerem ima glavno vlogo znana ameriška igralka Lindsay Lohan. Ustvarjalci filma so si pri snemanju pomagali tudi s posnetki znanega slovenskega smučarskega središča – Kranjske Gore.

Film je bil posnet na različnih prizoriščih v ameriški zvezni državi Utah, v filmu pa so ustvarjalci uporabili tudi posnetke z različnih delov sveta. Med drugim lahko opazimo zimsko smučarsko središče Val Gardena v Dolomitih, zimsko smučarsko središče Verbier v Švici, pa tudi slovensko smučarsko središče Kranjska Gora.

Na 42. minuti filma lahko opazimo nočne posnetke skoraj pravljično zasneženega mesteca – Kranjske Gore, a so ustvarjalci posnetek kraja malce dodelali in dodali nekaj stavb. Najverjetneje so filmarji posnetek našli v eni od spletnih baz, ki ponujajo nakup kratkih “simboličnih” fotografij in videoposnetkov.

V Kranjski Gori so prav letos snemali tudi prizore za tretjo sezono Netflixove serije The Witcher.

Posnetek Slovenije tudi v filmu Sam doma

To pa ni prvič, da so ustvarjalci božičnih filmov v eni od uspešnic uporabili posnetek Slovenije. Že lani smo na N1 pisali, da so v šestem delu filma Sam doma uporabili posnetke zasneženega kraja, ki ni prav nič spominjal na ameriško mestece ali Kanado, kjer so film snemali. Na posnetku je bila zasnežena Kidričeva ulica v Trzinu.

Sam doma
Posnetek zaslona
Trzin
Posnetek zaslona/Google

Tudi sicer postaja Slovenija vse bolj priljubljena lokacija za snemanje filmov. Pred leti so ob reki Soči v Bovcu posneli spektakularne prizore filma Princ Kaspijan, drugega dela ameriških otroških filmov Zgodbe iz Narnije, letos poleti pa je bil Piran kulisa akcijskega trilerja Our Man from Jersey v produkciji giganta Netflix.

V starem jedru mesta so bili takrat znani zvezdniki Halle Berry, Mark Wahlberg in J. K. Simmons. Pred dvema letoma pa so v Soški dolini snemali fantastično sago The Wheel of Time (Kolo časa, op. a.).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.