V novem filmu Sam doma tudi posnetek iz Slovenije

Magazin 27. Dec. 202110:58 > 17:202 komentarja
Delite:
Sam doma
Foto: Posnetek zaslona

Pred letošnjimi prazniki je izšel šesti del filma Sam doma. Čeprav je bila večina filmskih prizorov posneta v Kanadi in na Japonskem, se v njem za nekaj sekund pojavi tudi prizor iz Slovenije.

Leta 1990 je bil posnet prvi del filma Sam doma, ena najbolj priljubljenih božičnih komedij. Zgodba govori o osemletnem Kevinu (Macaulay Culkin), ki ga starši pozabijo doma, ko se za praznike odpravijo na počitnice v Francijo. V tem času želita hišo oropati vlomilca, a deček jo uspešno ubrani. Film je dobil več nadaljevanj, a najuspešnejši je bil prav prvi del.

Novembra letos so pri ponudniku pretočnih videoposnetkov Disney+ predvajali že šesti film z naslovom Home Sweet Home Alone, ki se prav tako dogaja v predmestju Chicaga. Večino prizorov so posneli v Montrealu in Vancouvru v Kanadi, nekaj prizorov pa tudi v Tokiu na Japonskem.

Pozoren gledalec pa lahko na začetku filma opazi idiličen prizor z zasneženim krajem, ki prav nič ne spominja na ameriško mestece ali Kanado, kjer so film snemali. Gre namreč za arhivski posnetek iz Slovenije, ki so ga ustvarjalci uporabili v enem od prizorov.

Na posnetku je zasnežena Kidričeva ulica v Trzinu. Najverjetneje so ustvarjalci filma video našli v eni od spletnih baz, ki ponujajo nakup kratkih “simboličnih” videoposnetkov.

Trzin
Foto : Posnetek zaslona/Google

Ob izidu je šesti del filma prejel precej negativnih kritik. Tudi na spletni filmski bazi IMDB ima šesti del filma oceno 3,6/10, kar je veliko manj kot prvi film iz leta 1990, ki ima oceno 7,6/10.

Komentari

Vaš komentar