Igralec Will Smith po usodnem večeru prekinil molk (VIDEO)

Magazin 29. Jul 202219:55 > 20:361 komentar
Delite:
Will Smith
Foto: Posnetek zaslona: Youtube/ Will Smith

Igralec Will Smith je končno spregovoril o incidentu na podelitvi nagrad oskar, ki je za vedno zaznamoval njegovo bogato filmsko kariero. Vidno čustven je pojasnil razloge za svoja dejanja in se opravičil vsem, ki jih je prizadel. "Sem samo človek. Naredil sem napako in sedaj poskušam ne razmišljati o sebi na negativen način," je med drugim povedal.

Po treh mesecih molka in popolnega umika iz javnega življenja, ki jih je igralec Will Smith med drugim preživljal v Indiji, kjer je svoj čas posvetil iskanju duhovnosti, vadbi joge in meditacije, je končno spregovoril o incidentu na podelitvi nagrad oskar. V petminutnem posnetku, ki ga je Smith objavil na svojem Youtube kanalu, je naslovil vsa pereča vprašanja, ki so se pojavljala po podelitvi. Najprej se je ameriški igralec dotaknil dejstva, da se komiku Chrisu Rocku ni javno opravičil že med zahvalnim govorom ob prejemu nagrade oskar za najboljšo moško vlogo. Smith, čeprav močno čustven, se Rocku na marčevski podelitvi namreč ni neposredno opravičil.

Smith je sedaj priznal, da je bil v tistem trenutku odsoten in da je bilo, kot se je izrazil, vse megleno. “Po podelitvi sem stopil v stik s Chrisom. Prejel sem sporočilo, da Chris ni pripravljen na pogovor in da ko bo, bo sam stopil v stik z mano,” je pojasnil. Smith je to pot izkoristil priložnost in se stanovskemu kolegu opravičil. “Moje vedenje na podelitvi nagrad je bilo nesprejemljivo in tukaj sem, ko boš pripravljen na pogovor,” je dodal. V nadaljevanju se je igralec prav tako opravičil Chrisovi mami, njegovi družini in njegovemu mlajšemu bratu Tonyju Rocku, s katerim sta, tako Smith, imela odločen odnos, ki pa je verjetno nepopravljiv.

Ob tem je igralec poudaril, da je zadnje mesece preživel v podoživljanju incidenta in razumevanju svojih dejanj ter kompleksnosti ‘usodnega’ trenutka. “Niti en del mene ne misli, da je bil moj pristop v tistem trenutku pravi. Ne mislim, da je bila moja reakcija pravi način za spopadanje z občutki nespoštovanja in žaljenja,” se je izpovedal.

Smith: Psihično in fizično me boli, da nisem izpolnil pričakovanj

V nadaljevanju je Smith zanikal, da je bila njegova soproga Jada Pinkett-Smith tista, ki ga je nagovorila h klofuti, kot se je to namigovalo na družbenih omrežjih. Kot je dejal, je sam sprejel to odločitev, ki je po njegovih besedah temeljila na lastnih izkušnjah in zgodovini, ki si jo deli s komikom Chrisom Rockom. “Jada s tem ni imela nič. Oprosti draga. Prav tako se opravičujem svojim otrokom in družini zaradi ‘vročice’, ki se je na nas usula,” je dodal. Smith se je ob tem prav tako opravičil vsem nominirancem in nagrajencem ter poudaril, da se zaveda, da je zlatega kipca prejel, ker so zanj glasovali. “Srce se mi trga, saj sem vam ukradel večer in uničil vaš trenutek. Vem, da opravičilo ni dovolj,” je še med drugim izpostavil.

Za konec se je Smith dotaknil tudi dejstva in očitkov, da je razočaral vse, ki jim je bil dolga leta za vzor. Kot je v ganljivem govoru poudaril, je razočaranje njegova osebna travma, saj da sovraži ta občutek. “Psihično in čustveno me boli, da nisem izpolnil pričakovanj ljudi. In to, kar zdaj poskušam doseči, je, da me kljub globokemu obžalovanju ni sram. Sem samo človek. Naredil sem napako in sedaj poskušam ne razmišljati o sebi na negativen način. Želim povedati, da kljub šokantnosti dejanja, obljubljam, da sem globoko zavezan k temu, da bom svetu še naprej sejal ljubezen in radost. Če boste z mano vztrajali, vam obljubljam, da bomo zopet prijatelji,” je sklenil.

Spomnimo, da je Smith komika Chrisa Rocka na marčevski podelitvi nagrad oskar klofutnil po tem, ko se je ta pošalil na račun Smithove žene. Šala se je nanašala na igralkino pobrito glavo, ki je posledica izgube las zaradi avtoimunske bolezni – alopecije. Kmalu po incidentu je Smith prejel prvega oskarja za vlogo v filmu Kralj Richard, v katerem je upodobil očeta teniških legend, Serene in Venus Williams. Will Smith se je za svoja dejanja opravičil, a to ni bilo dovolj, saj mu je Ameriška akademija filmskih umetnosti in znanosti izrekla kazen desetih let prepovedi udeležbe na podelitvi najprestižnejših filmskih nagrad.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar