Cerkev se je opravičila zaradi razkritja, da Božiček ne obstaja

Novice 12. Dec 202114:30 > 14:57 0 komentarjev
božiček
PROFIMEDIA

Rimskokatoliška cerkev na Siciliji je objavila opravičilo, potem ko je škof Antonio Stagliano skupini otrok povedal, da Božiček ne obstaja in da je sodobnega Božička izumilo podjetje Coca-Cola.

Rimskokatoliška cerkev na Siciliji je po tem, ko je škof Antonio Stagliano v nastopu pred otroki v mestu Noto postavil pod vprašaj obstoj Božička, objavila opravičilo, piše Guardian.

V opravičilu piše, da so bili škofovi nameni drugačni, in da je želel spregovoriti o pravem pomenu božiča. V svojem nagovoru bi moral izpostaviti zgodbo o Miklavžu, ki je bil začetni navdih za lik Božička in znan po obdarovanju ubogih, je dejal pater Alessandro Paolino, predstavnik škofije Noto.

“Najprej v škofovem imenu izražam obžalovanje zaradi te izjave, ki je povzročila razočaranje pri najmlajših, in želim poudariti, da so bili nameni monsinjorja Stagliana povsem drugačni,” je v petek na škofijski strani Facebook zapisal Paolino.

“Vsekakor ne smemo uničevati otroške domišljije, ampak iz nje črpati dobre zglede, ki so pozitivni za življenje,” je nadaljeval.

Nastop prožil veliko razburjenja staršev

Nastop, v katerem je Italijanski škof na Siciliji Stagliano razkril, da Božiček ne obstaja, minuli konec tedna, na god svetega Nikolaja, v nastopu pred otroki razkril, da Božiček ne obstaja.

“Božiček ne obstaja in Coca Cola, čeprav ne le ona, uporablja njegovo podobo, da bi se predstavila kot nosilec dobrih vrednot,” je dejal Stagliano ter sprožil veliko razburjenja med starši otrok.

božiček, darilo
PROFIMEDIA

Po valu kritičnih odzivov je kasneje naredil korak nazaj in še enkrat pojasnil svoje besede. “Nikoli nisem rekel, da ni Božička. Govorili smo o tem, da je treba ločiti med tem, kaj je resnično in kaj ni,” je v soboto dejal za časnik Repubblica.

“Z vsem spoštovanjem do Coca Cole, ki je izumila Božička, je naloga škofa, da ponovno oživi resnični smisel krščanske božične tradicije,” je dejal in dodal, da sicer pa otroci vedo, da je Božiček njihov oče ali stric. “Tako da tukaj ne gre za razblinjene sanje,” je dodal po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!