Gasilcem uspelo omejiti obsežne požare na Hvaru in Braču

Črna kronika 19. Jun 202212:39 0 komentarjev
Požar na Braču
Vatrogasci Selca/FACEBOOK

Gasilcem je uspelo omejiti gozdne požare, ki so v soboto izbruhnili v Pučišćah na Braču in Pitvah na Hvaru, delno aktiven je le še požar na območju nekdanje vojaške baze v naselju Žrnovica, so sporočili iz hrvaške gasilske zveze. Ta občane še vedno poziva k večji previdnosti zaradi nevarnosti gozdnih požarov.

Nadzor nad požarom, ki je v soboto zjutraj izbruhnil na hribu nad Pučišćami, je gasilcem uspelo vzpostaviti v soboto zvečer, celo noč pa je robove požara saniralo in nadzorovalo 55 gasilcev z dvanajstimi gasilskimi vozili. Zagorelo je nizko rastlinje in borov gozd na ocenjeni površini dvajset hektarjev, zagorelo pa je tudi v enem gospodarskem objektu.

Tudi požar na območju naselja Pitve je zajel nizko rastlinje, oljčne nasade in borovce na ocenjeni površini dvajset hektarjev. Ponoči je požar nadzorovalo štirinajst gasilcev s šestimi gasilskimi vozili.

Delno aktiven je le še požar na območju nekdanje vojaške baze v naselju Žrnovica na ocenjeni površini osmih hektarjev. Ta požar je za gasilce težje dosegljiv, saj gre za teren, na katerem se verjetno najdejo tudi aktivne mine.

Hrvaška gasilska zveza še vedno opozarja, da je nevarnost gozdnih požarov močno povečana, občane na območju Dalmacije pa poziva k veliki previdnosti.

Požar na Braču Požar na Braču
Slika je simbolična. (foto: Vatrogasci Selca/FACEBOOK)
Požar na Braču Požar na Braču
Vatrogasci Selca/FACEBOOK
Požar na Braču Požar na Braču
Vatrogasci Selca/FACEBOOK

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!