Med poukom v šolo v Logatcu vdrli zamaskirani policisti in aretirali učiteljico

Policija, policijski kombi
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Med poukom so v osnovno šolo v Logatcu prejšnji teden vdrli zamaskirani policisti in aretirali učiteljico. Po navedbah Televizije Slovenija je aretacija učiteljice povezana z obsežno kriminalistično preiskavo.

V Osnovno šolo 8 talcev v Logatcu so prejšnji teden med poukom vdrli zamaskirani policisti in aretirali učiteljico, poroča Televizija (TV) Slovenija. Aretacija je potekala preudarno in obzirno, so sporočili iz policije in dodali, da učiteljice niso aretirali pred učenci. Ravnateljica šole po poročanju TV Slovenija pravi, da na izvedbo aretacije ni imela vpliva.

Do aretacije po navedbah TV Slovenija prihaja v okviru obsežne kriminalistične akcije, ki jo je prejšnji teden izvajala policija.

Kot smo poročali, so policisti minuli teden izvedli preiskave, v okviru katerih so razbili mednarodno organizirano kriminalno združbo, osumljeno neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. V četrtek so preiskali 20 lokacij in aretirali prav toliko osumljencev. V petek so iz Policijske uprave Maribor sporočili, da je še vedno pridržanih sedem osumljencev, za 13 pa so pridržanje odpravili.

Glavni osumljenec je po poročanju medijev Kristijan Kamenik, ki je bil zaradi trgovine z drogo že večkrat obsojen, tudi v tujini. Javnosti je znan iz primera Tekačevo, v katerem pa je bil lani oproščen, s tem, da ta sodba še ni pravnomočna.