Močna eksplozija pri Zagrebu: dva mrtva, šlo je za eksplozivno napravo

Črna kronika 27. Avg 202317:15 > 19:51 0 komentarjev
eksplozija hrvaška
N1 Zagreb

V kraju Dugo Selo je popoldne odjeknila silovita eksplozija. Umrli sta dve starejši osebi, moški in ženska, še en moški pa je bil huje poškodovan. Neuradno je nekdo aktiviral bombo.

V kraju Dugo Selo, ki leži vzhodno od Zagreba, je ob 13.30 odjeknila silovita eksplozija. Umrla sta 85-letnik in 81-letnica, 79-letnik pa je bil huje poškodovan in so ga odpeljali v bolnišnico. Po operaciji je še vedno življenjsko ogrožen, je za hrvaške medije povedal zdravnik, ki ga je operiral.

Kot so potrdili na zagrebški policijski upravi, je do eksplozije prišlo v objektu, ki opravlja storitve skrbništva za starejše. Počilo je v stanovanju na Zagrebački ulici. Požara ni bilo, torej ni šlo za eksplozijo plina, temveč za eksplozivno napravo, je za hrvaški medij 24sata potrdil poveljnik tamkajšnjih gasilcev Željko Remenar.

Po neuradnih informacijah hrvaškega N1 je nekdo aktiviral bombo.

Hrvaško ministrstvo za delo in socialne zadeve je potrdilo, da so imeli na tem naslovu prijavljeno dejavnost skrbi za ostarele in vsa potrebna dovoljenja.

“Ubita sta bila dva človeka, moški in ženska. O vzroku še ne moremo govoriti, ker preiskava še poteka,” je dejala vodja policijske postaje Dugo Selo Davorka Markota. “O eksplozivni napravi še ne moremo govoriti, je pa kakršen koli zunanji napad ali teroristično dejanje izključeno. Če gre za nestrokovno ravnanje z orožjem, pozivam občane, da orožje oddajo, posledic ne bo,” je še pozvala.

“Na žalost sta umrli dve osebi. Osebno ne poznam ne pokojnih ne poškodovanega. Ne vemo, kaj točno je eksplodiralo. Sem v stiku s policijo in vse bomo vedeli po preiskavi. Žal mi je za vse, težko je govoriti in brati o tem,” je dejal župan Dugega sela Nenad Panian. Župan je dodal še, da ni vedel, da so tu skrbeli za ostarele osebe. Pet starejših naj bi jih prebivalo v objektu.

Po neuradnih informacijah je počilo v pritličnih prostorih hiše. V stanovanju nad tistim, kjer je eksplodiralo, so se dvignila tla.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!