Na mariborskem Lentu skupina moških napadla mestna redarja

Črna kronika 22. Jul 202114:42 > 14:44 0 komentarjev
Policijski avto
Srdjan Živulovič/BOBO

Skupina moških je v sredo popoldne v bližini Sodnega stolpa na Lentu napadla dva mariborska mestna redarja, ki sta nameravala na nepravilno parkirane avtomobile na pločniku namestiti obvestila o prekršku. Policisti dejanje preiskujejo v smeri kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, sta mestna redarja opravljala svoje delo na Lentu. Ko sta ne enega od nepravilno parkiranih avtomobilov namestila obvestilo o prekršku, je do njiju prišlo več moških, ki so jima pričeli groziti, en od njih pa je enega od redarjev odrinil.

Ko ga je v nogo brcnil še drugi moški, sta redarja, ki sta se počutila ogroženo, prenehala s postopkom in se umaknila v službeno vozilo. Moški so jima sledili do avtomobila, kjer je en od njih istega in v avtomobilu sedečega redarja brcnil še v predel reber. Skupina jima je grozila s smrtjo in od njiju zahtevala, da na tem delu mesta ne izvajata več nadzora.

Policisti so posredovali takoj, ko so bili o dogodku obveščeni in vzpostavili red in mir, zdaj pa obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi. Ker predkazenski postopek še ni zaključen, več podrobnosti za zdaj javnosti ne morejo posredovati.

Ob tem so na mariborski policiji poudarili ničelno toleranco do kaznivih dejanj z elementi nasilja ali groženj in napovedali, da se bodo tudi v prihodnje odločno odzvali na vsako grožnjo, poskus napada ali napad na predstavnike države ali lokalne skupnosti, ko ti izvajajo z zakonom določene naloge.

Napad obsodil tudi mariborski župan

Napad na mestna redarja je danes obsodil tudi župan Saša Arsenovič, ki je dejal, da sta bila oba v napadu lažje poškodovana, a je govoril z njima in sta dobro, čeprav sta danes na bolniškem dopustu. “Šele v takih primerih vidimo, kako nevarno in izpostavljeno je delo mestnih redarjev, zato jim gre vsa podpora,” je dejal župan, ki pričakuje, da bodo pristojni organi opravili svoje delo in storilce kaznovali.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!