Nečak z mrtvim stricem prišel na pošto, da bi dvignil njegovo pokojnino

Črna kronika 24. Jan 202217:29 > 25. Jan 2022 10:49 0 komentarjev
Irska pošta
PROFIMEDIA

Iz Irske poročajo o nenavadnem dogodku, v katerega sta vpletena stric in njegov nečak. 40-letni Declan Haughney je namreč s pokojnim 66-letnim stricem pretekli petek prišel na eno tamkajšnjih pošt, da bi dvignil njegovo pokojnino. Nečak trdi, da ni vedel, da je stric medtem umrl. Haughney, ki je pred tem dve leti preživel v zaporu, ker je kradel teti, pravi, da so obtožbe, da je vedel za stričevo smrt in da se je želel le okoristiti z njegovo pokojnino, lažne.

40-letni nečak Declan Haughney je s pomočjo še enega moškega pretekli petek v želji, da bi se dokopal do pokojnine, privlekel pokojnega strica na eno od poštnih poslovalnic na Irskem. Haughney trdi, da ni vedel, da je njegov 66-letni stric umrl. Za enega od irskih medijev pa je opisal dogajanje. Po njegovih navedbah naj bi skupaj še z enim moškim strica privlekla na pošto, ki je lučaj stran od stričevega doma, poroča Sky news.

Poklical na pošto, ali lahko prevzame stričevo pokojnino

Pošta Irska
PROFIMEDIA

Haughney, ki je vse življenje preživel s stricem, verjame, da je ta morda umrl na poti do pošte. “Hodil je normalno, potem pa mislim, da je umrl,” je dejal in dodal, da sta z moškim strica v nekem trenutku začela vleči, ta pa je ‘drsel na petah’. “Bil je povsem v redu, potem je začel bledeti,” je še dodal nečak. Kljub očitnim znakom, da stric ni povsem v redu, si Haughney z njegovim zdravstvenim stanjem ni belil glave, saj naj bi stric v preteklosti doživel več srčnih kapi.

Šele ko sta z moškim strica privlekla do poštnega okenca, sta ob padcu preminulega ugotovila, da je ta umrl. Haughney obtožbe, da je pokojnega strica namenoma privlekel na pošto zato, da bi dvignil njegovo pokojnino, označuje za lažne. Nečak je sicer v preteklosti dve leti preživel za zapahi, saj naj bi kradel teti.

“Zakaj bi oropal strica? Star sem 40 let. Nisem otrok ali fant. Prav tako nisem bedak, da bi z mrtvim stricem odšel na pošto pobrat njegovo pokojnino, saj nisem nor,” je še dejal za medije. Tamkajšnja policija sicer verjame, da je 66-letnik umrl, še preden sta ga moška privlekla na pošto.

Pristojni so možnost kaznivega dejanja izključili, stričeva obdukcija pa je pokazala le okvirni čas njegove smrti, ki naj bi se zgodila v petek zjutraj. Policija tako tudi ne ve, ali je pokojnik nemara umrl na svojem domu.

Po navedbah zaposlenih naj bi neki moški najprej poklical na pošto in vprašal, ali lahko prevzame pokojnino v imenu starejšega občana. A so mu povedali, da mora biti ob prevzemu pokojnine prisoten njegov prejemnik, poroča Sky News.

Kljub sumljivim okoliščinam policija Haughneyja ni aretirala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!