Nezadovoljstvo v službi: šefinji vlila strup v kavo, zdaj jo čaka zapor

Črna kronika 28. Jul 202308:04 0 komentarjev
kava, pisarna
PROFIMEDIA

Sodišče v Banjaluki je 58-letno nekdanjo direktorico Pedagoškega inštituta Republike Srbske obsodilo na dve leti zaporne kazni, saj je bila spoznana za krivo poskusa umora šefinje. V kavo ji je vlivala strupene snovi.

Šolska inšpektorica Nina Niković je bila nepravnomočno obsojena za kaznivo dejanje poskusa umora nadrejene, poleg tega pa mora plačati skoraj 2.500 evrov sodnih stroškov. Predsednik sodnega senata okrožnega sodišča Blagoje Dragosavljević je v obrazložitvi sodbe dejal, da je bilo med postopkom dokazano, da je Niković v kavo, ki naj bi jo pila njena šefinja Slađana Tanasić, dvakrat vlila strupene snovi, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, ki jo povzema N1 Zagreb.

To je storila, ko Tanasić ni bilo v pisarni, preiskava pa je pokazala, da je v kavo prvič vlila kemično snov, ki se uporablja v čistilih, drugič pa strup za mravlje. Oba poskusa umora sta se izjalovila, saj se je Tanasić odločila, da zastrupljene kave zaradi čudnega vonja ne bo popila.

Da je Niković izvajala kaznivo dejane, so ugotovili zaradi nadzornih kamer, nameščenih na Pedagoškem inštitutu. Motiv za poskus umora pa so bili konflikti poslovne narave. Niković naj bi namreč bila po razrešitvi z mesta direktorice nezadovoljna z degradacijo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!