Opit voznik zbil pešca in pobegnil s kraja nesreče

Črna kronika 14. Nov 202212:42 0 komentarjev
policija
Fotografija je simbolična (Vir: Žiga Živulović jr./BOBO)

Policisti so bili v soboto okoli 16.30 obveščeni, da reševalci na območju Mokronoga oskrbujejo hudo poškodovanega moškega, v katerega naj bi trčil voznik osebnega avtomobila in pobegnil s kraja nesreče. Ko so ga izsledili, se je izkazalo, da je vozil pod vplivom alkohola, zasegli so mu vozilo in ga bodo kazensko ovadili, so sporočili s policije.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so se policisti takoj odzvali na obvestilo o nesreči, zbrali obvestila in ugotovili, da je 66-letni pešec hodil iz smeri Mokronoga proti Trebelnem ob desnem robu vozišča. Pešec je pri hoji uporabljal bergle, zaradi boljše vidnosti je imel oblečen odsevni brezrokavnik. Vanj naj bi trčil voznik osebnega avtomobila, ki je peljal v isti smeri in pobegnil s kraja nesreče, ne da bi poškodovanemu nudil pomoč.

Takoj so stekle številne aktivnosti za izsleditev pobeglega voznika, v iskanje je bilo vključenih večje število policistov. Na podlagi informacij očividcev so ugotovili, da gre za osebni avtomobil znamke Volkswagen in okoli 18. ure v okolici Trebnjega našli parkiran avtomobil, poškodovan po prednjem desnem delu.

Izsledili so tudi 32-letnega pobeglega voznika in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. V litru izdihanega zraka je imel 0,82 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli, na pristojno tožilstvo pa bodo po zaključeni preiskavi podali kazensko ovadbo, so še zapisali na policiji.

Tudi sicer so imeli policisti na območju Policijske uprave Novo mesto zadnji konec tedna precej dela z opitimi vozniki. V petek popoldne sta na regionalni cesti med Mirno Pečjo in Trebnjim trčila avtobus in osebno vozilo. Nesrečo je povzročil 22-letni voznik osebnega avtomobila, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,90 miligramov alkohola.

V soboto okoli 21. ure pa je močno opit 66-letni traktorist v okolici Trebnjega trčil v avtomobil 24-letne voznice, po nesreči trčil v kamniti zid in nadaljeval vožnjo, potem pa ponovno izgubil oblast nad traktorjem, zapeljal na brežino in se prevrnil. Poškodovanega traktorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, so med drugim sporočili s policije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!