Po napadu v Mariboru se je oglasil oče hudo poškodovanega mladoletnika

Policija v Zagrebu
Slika je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

Po dogodku, ko je 15-letni fant v Mariboru zabodel 17-letnika, se je danes oglasil oče poškodovanega. Po poročanju Večera je medijem sporočil, da je sin kljub hudim poškodbam, v boljšem stanju. "Saturacija je zgledna, pljuča niso predrta," je zapisal v pismu, ki ga je naslovil na očeta osumljenega, v njem pa razkril tudi morebiten motiv za napad.

Ker sta oba vpletena, tako napadalec kot žrtev, mladoletna, policija o petkovem napadu v mariborski mestni četrti Magdalena, molči. Več podrobnosti je zdaj po poročanju Večera v pismu razkril oče zabodenega 17-letnika.

“Ta petek je moj 17-letni srednješolec odšel čez reko na koncert nekega progresivnega banda v center alternativne kulture. Pred vhodom v klub je komuniciral prek starega prestižnega mobitela, na katerem je bilo prejšnji teden zamenjano steklo in je verjetno zato dajal videz nove naprave. Moj sin je v roki držal telefon, tvoj nož,” je v pismu, ki ga je naslovil na očeta osumljenega, zapisal oče žrtve. “Zahotel si je to ‘frdamano’ napravo in je sklenil, da jo bo vzel. Moj sin se je temu uprl in zdaj leži na intenzivni negi s preluknjano vranico in naj ne naštevam,” je dodal.

Večer še poroča, da je stanje mladoletnika sicer še vedno resno, a da po besedah njegovega očeta okreva. To pripisuje njegovim treningom in kondiciji.  “Neizmerno sem hvaležen za njegovo odločitev, da je začel zahajati v telovadnico in da se ne predaja malodušju, saj se je pokazalo, da rezilo težje prodre skozi napeto mišico, prepojeno z adrenalinom, kakor skozi maščobo”.

Zapisal naj bi še, da je 15-letnemu napadalcu oprostil, ker je to “civilizirano in nas tako uči vera”. V pismu se je zahvalil še očetu napadalca, ker je sina prepričal, da se je predal policiji, besedilo pa zaključil s prošnjo: “Prosim te, sporoči svojemu sinu, naj poskuša biti boljši človek in da ni vse ‘bling bling’. Življenje je vredno več kot 400 evrov”.

Spomnimo: 15-letnik je z neznanim ostrim predmetom poškodoval 17-letnika in s kraja kaznivega dejanja je s kraja pobegnil,  v spremstvu staršev se je pozneje zglasil na policijski postaji Maribor II. V skladu z zakonom o kazenskem postopku mu je bila odvzeta prostost in odrejeno 48-urno policijsko pridržanje. Policija je v soboto sporočila, da je napadeni hospitaliziran in v smrtni nevarnosti.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.