Policisti na Ptuju preprečili nelegalno cestno dirko

Črna kronika 09. Avg 202113:26 > 13:35 0 komentarjev
Policijski avto
Srdjan Živulović/BOBO

V petek v večernih urah so policisti na parkirišču pred trgovskim centrom na Puhovi ulici na Ptuju zaznali zbiranje večjega števila uporabnikov predelanih vozil. Po ocenah policije naj bi se zbralo okoli sto ljudi.

Organizatorji tovrstnih prireditev oziroma tekmovanj, za katera niso pridobili ustreznega dovoljenja, na družbenih omrežjih potencialne tekmovalce pozivajo na tekmovanje, gledalce pa k ogledu dirk, so zapisali na Policijski upravi Maribor.

Dodali so, da so policisti na parkirišču trgovskega centra in v okolici opravili kontrolo, pri tem pa zaznali deset kršitev cestnoprometne zakonodaje. Med drugim so ujeli voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola (0,52 mg/l) in so mu policisti začasno odvzeli vozniško dovoljenje ter mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

V naselju vozil 129 kilometrov na uro

Policisti so v sporočilu za medije izpostavili tudi voznika, ki je v naselju, kjer je hitrost vožnje omejena na 50 kilometrov na uro, vozil s hitrostjo 129 kilometrov na uro. Voznik ni ustavil na znak policista in je odpeljal naprej. Na podlagi registrske tablice bodo policisti poiskali voznika in zoper njega podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče na Ptuju ter predlagali začasni odvzem vozniškega dovoljenja.

Kot so zapisali, so prav tovrstni prekrški še vedno med najpogostejšimi vzroki za prometne nesreče z najhujšimi posledicami. Zato so policisti danes začeli nacionalno preventivno akcijo “HITROST” oziroma mednarodno usklajen nadzor hitrosti “SPEED”, ki bo potekal do 15. avgusta 2021. V tem času bodo policisti preverjali, ali vozite prehitro.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!