Prometno nesrečo v Ljubljani povzročila policistka na nujni vožnji (FOTO)

Črna kronika 18. Nov 202308:49 5 komentarjev
nesreča na dunajski cesti
Foto: Bralec

Petkovo nesrečo, v kateri je policijsko vozilo pristalo na boku, je po informacijah N1 povzročila policistka na nujni vožnji. Pri rdeči luči je zapeljala v križišče in pri tem spregledala nasproti vozečega voznika.

V križišču Dunajske ceste in Posavskega ulice v Ljubljani se je v petek zvečer zgodila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženo tudi policijsko vozilo, ki je končalo na boku. Na Policijski upravi (PU) Ljubljana so za N1 pojasnili, da je nesrečo povzročila policistka na nujni vožnji.

Kot so dodali, sta bili nekaj minut pred 21. uro v nesreči udeleženi dve vozili: osebno in policijsko vozilo. Policista sta se odzvala na nujno intervencijo, policistka, ki je bila za volanom, pa je vozila s prižgano modro lučjo in zvočnimi signali.

“Ko je zapeljala v križišče pri rdeči luči, je spregledala voznika, ki je vozil naravnost po Dunajski cesti in v križišče zapeljal pri zeleni luči na semaforju,” so nam pojasnili na PU Ljubljana.

V trčenju se je policistka lažje poškodovala in je bila s kraja odpeljana z reševalnim vozilom. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog, po prvih ocenah pa materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.

nesreča na dunajski cesti
Foto: Bralec

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje