Nesreča pri Kranju: neprivezani potnik padel iz avtomobila

Črna kronika 16. Jun 202410:32 0 komentarjev
PROMET
Policija (Foto: Srdjan Zivulovic /BOBO)

Ponoči se je na gorenjskih cestah zgodila nesreča, v kateri sta se hudo poškodovala 18-letni voznik in neprivezani potnik. Sopotnik na sprednjem sedežu je lažje poškodovan.

Kranjski policisti so bili nekaj pred polnočjo obveščeni, da se je na cesti med Kranjem in Hrastjem zgodila prometna nesreča.

Po prvih ugotovitvah policije se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti. “18-letni voznik je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in z desnim bokom avtomobila najprej oplazil več dreves, nato pa z njim čelno trčil v drevo,” opisujejo.

Ob čelnem trčenju se je voznik huje poškodoval, hudo poškodovan pa je tudi potnik, ki je neprivezan sedel na zadnjem sedežu avtomobila. Ker ni bil privezan z varnostnim pasom, je padel iz avtomobila.

Drugi potnik, ki je sedel na sprednjem sedežu, je bil lahko telesno poškodovan.

Vse tri poškodovane potnike so že na kraju oskrbeli, nato pa jih z rešilnim avtomobilom prepeljali v zdravstveno ustanovo. Na kraju so bili tudi gasilci.

Policisti za 18-letnega voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zaradi ogrožanja varnosti v prometu. O vseh ugotovitvah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!