V požaru v novogoriškem vrtcu nastala velika materialna škoda

Črna kronika 07. Jul 202116:22 > 16:23 0 komentarjev
Policijski avto
Srdjan Živulović/BOBO

V torek dopoldan je zagorelo med sanacijskimi deli v otroškem vrtcu Čriček v Kromberku. Na srečo je bil objekt zaprt zaradi počitnic, v njem so bili le trije delavci, ki so opravljali sanacijska dela. Kljub takojšnjemu gašenju je med požarom v dveh igralnicah, hodniku in inventarju nastala velika materialna škoda.

Do požara je prišlo med izvajanjem gradbenih del oziroma med prenovo tal v eni od igralnic vrtca. Eden od delavcev je takoj ukrepal, vendar mu ognja ni uspelo pogasiti. Zato so zaposleni ene izmed podizvajalskih družb preko vzdrževalca objekta o požaru obvestili novogoriški regijski center za obveščanje, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

29-letnik izgubil zavest

V požaru je 29-letni delavec, državljan Kosova, zaradi vdihavanja dima izgubil zavest, zato so mu gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Nova Gorica na kraju požara nudili prvo pomoč ter ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Delavec ob tem ni bil življenjsko ogrožen.

Policija je o požaru in delovni nezgodi 29-letnega delavca poleg pristojnega preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. V skladu z usmeritvami Državnega tožilstva Nova Gorica policija dodatno zbira obvestila v smeri preiskave suma kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!