V prometni nesreči na Gorenjskem umrl kolesar

policija, policijski trak
BOBO

Na območju Cerkelj na Gorenjskem se je zgodila prometna nesreča, ki je bila usodna za kolesarja.

Na območju Cerkelj na Gorenjskem je ob 13.20 v nesreči umrl kolesar, so sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj. Kolesar je iz stranske ulice zapeljal na glavno cesto in trčil s kombijem, pri čemer je bila krivda za nesrečo, tako PU Kranj, kolesarjeva. Pokojni je bil odrasli moški, uporabljal pa je električno kolo.

Smrt kolesarje predstavlja 14. smrt na gorenjskih cestah v letošnjem letu, so še sporočili s PU Kranj. Štirje udeleženci so v štirih nesrečah umrli na območju Škofje Loke z okolico. V še treh drugih nesrečah, ki so se zgodile na območju gorenjske avtoceste, je umrlo pet udeležencev. Na območju Kranja z okolico in na Bledu so vključno z današnjo nesrečo umrli trije kolesarji, v Kranjski Gori je umrla peška, en udeleženec pa je umrl na glavni cesti v Podtaboru po prevračanju vozila.

Tudi sicer so policisti v zadnjih dneh obravnavali več nesreč, v katere so bili udeleženi dvokolesniki. V Bohinju je včeraj padel kolesar in se poškodoval, v Kranju pa je na cesto padla peška, ki je ob sebi potiskala kolo, so sporočili iz PU Kranj. Padla je na vozilo voznika.

Dan prej so se v Kranju zgodile še štiri nesreče z udeležbo kolesarjev in mopedista. V enem primeru sta trčila voznik z osebnim avtomobilom in kolesarka, ki ni pravilno uporabljala kolesarske steze. V drugem primeru je kolesar padel sam, v tretji nesreči pa je voznica spregledala kolesarja in vanj trčila. V še enem primeru je padel mopedist, ki je vozil z neprilagojeno hitrostjo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.