Za N1 spregovoril moški, ki je pomagal zadržati napadalca na avtobusu

Črna kronika 06. Feb 202416:01 0 komentarjev
Moški zabodel žensko na avtobusu
Foto: Bralec N1

Ponedeljkov napad z nožem na ljubljanskem mestnem avtobusu je marsikoga pretresel. Zgodil se ja namreč ravno v času jutranjih odhodov v službo. Na N1 smo govorili z enim od očividcev napada, v katerem je 39-letna ženska utrpela hujše poškodbe. Moški je pomagal zadržati napadalca do prihoda policistov.

Naš sogovornik, ki je želel ostati neimenovan, se je z mestnim avtobusom odpravljal v službo. “Vstopil sem že na drugi postaji linije in na telefonu prebiral novice,” nam je povedal. Napad se je zgodil nekaj postaj naprej. “Vse je bilo tiho, ko je kar naenkrat neki gospod zavpil ‘Nož ima, nož ima’,” se spominja trenutka napada.

Kot pravi, so se ostali potniki takrat začeli umikati. “Ni bilo panike ali kričanja,” je dejal očividec. Gospod, ki je prvi opozoril na nož, je napadalca medtem že prijel in poklical na pomoč. “Ljudje so se še naprej umikali, jaz pa sem gledal, če je kje blizu še kdo, ki bi lahko pomagal. Ker ni bilo nikogar, sem šel pomagat jaz,” je povedal naš sogovornik.

Napadalec je bil, ko ga je prvi gospod prijel za roko, že pri izstopnih vratih. Potnik, s katerim smo govorili, ga je prijel za roko in mu jo pomaknil za hrbet. “Nekdo je medtem že poklical policijo in reševalce, voznik pa je avtobus ustavil na postaji,” še pove sogovornik. Policisti so ob prihodu napadalca vklenili in ga odpeljali.

Da so potniki zaustavili napadalca, je na novinarski konferenci potrdil tudi vodja sektorja za splošno kriminaliteto na ljubljanski policijski upravi Valter Zrinski. “Nadaljnje dejanje je osumljencu preprečil eden od potnikov, ki se mu za pogumno in požrtvovalno dejanje zahvaljujemo,” je dejal.

Kriminalistična preiskava dogodka sicer še vedno poteka. Kot smo poročali, so policisti do sedaj ugotovili, da je bil napadalec bivši zunajzakonski partner žrtve. Ta je v predelu trebuha utrpela hude poškodbe, ki pa ne ogrožajo njenega življenja. Moški je v pridržanju, policisti pa ga bodo v naslednjih dneh privedli pred preiskovalnega sodnika. Očitajo mu, da je storil kaznivo dejanje poskusa uboja, za kar je zagroženo od 5 do 15 let zapora.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!