Ob tolminskem Sotočju začetek festivala Metaldays

Kultura 24. Jul 202208:53 0 komentarjev
Metaldays, festival, tolmin
Marko Alpner /BOBO

Od danes pa vse do 30. julija bodo na svoj račun prišli oboževalci metal glasbe. Na tolminskem Sotočju se bo namreč začel priljubljeni festival Metaldays.

Na idilični tolminski lokaciji med rekama Tolminko in Sočo bo od danes pa vse do 30. julija potekal najbolj množičen festival ob Sotočju Metaldays. Letos bo nastopilo več kot 50 skupin, med zadnjimi so svoj nastop potrdili ekstremneži Napalm Death in göteborška super skupina The Halo Effect.

Svoje nastope so skupine napovedovale že dolgo časa, med prvotnimi napovedmi so bili tako nastopi skupin, kot so Jegulja, Molassess in Obsidious, ki pa so naknadno odpovedale nastope. Zamenjali so jih Siderean, Carnal Diafragma in Darvaza. Še prej so svoj nastop so odpovedali Ghostkid, The Committee in Mental, njihove zamenjave pa so Deez Nuts, Groza in James Rivera’s Metal Asylum, piše portal Paranoid.

Med nastopajočimi bodo med drugim še skupine Bound to Prevail, Britof, Chains, Cabal, Celeste, Deathchant, Hangman’s Chair, Incantation, Meshuggah, Party Cannon, Sick of it All, Stam1na, The Devil’s Trade, Unearth, Year of the Goat.

Organizatorji na spletni strani opozarjajo na spremenjen režim parkiranja zaradi gradnje obvoznice, ki bo speljana čez del festivalskega območja.

Z letošnjo sprostitvijo epidemioloških ukrepov, ko se glasbeni festivali vračajo na sotočje Soče in Tolminke, so se že spomladi na Občini Tolmin odločili, da še pred poletjem sprejmejo nov režim, ki bo določal in poenotil sklepanje pogodb in izdajo potrebnih dovoljenj organizatorjem festivalov. Med drugim so trajanje glasbenega programa omejili na osem ur dnevno. Organizatorji morajo tako v skladu z novim režimom čez dan zagotoviti prost dostop do območja Sotočja, trajanje glasbenega programa pa so omejili na osem ur dnevno in do največ 1. ure zjutraj.

Več o spremembah festivalskega režima in prihodnosti festivalov na tolminskem Sotočju preberite v prispevku Festivalsko poletje v Tolminu: obvoznica, strožji pogoji in vse manj prostora.

Zadnji dve leti so bili organizatorji Metaldays primorani najbolj množičen festival ob Sotočju odpovedati zaradi pandemije covida-19. Lani so ga v manjši izdaji pod sloganom Vikend utehe izvedli konec julija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.