Ko nekateri mislijo, da ženske s kratkimi krili provocirajo nedolžne moške

Mnenja 21. Jan 202319:59 0 komentarjev
Ženska gleda na morje v Dubrovniku na Hrvaškem
PROFIMEDIA

Moški kot bencinarji, ženske pa kot dizel? Nazadnjaškost razmišljanja v delu hrvaške družbe izjemno dobro povzema, karikira in komentira kolumnist N1 Zagreb Boris Dežulović.

Žal mi je, gospodje, morali bi vedeti, kam to pelje. A zaman: vizualno stikalo za vklop/izklop imate le, ko gre za ogled ženske anatomije.

“Mnoge ženske se ne zavedajo, kdaj se oblečejo provokativno, in to spravlja moško populacijo v veliko zadrego. Ženske naj si prizadevajo, da s svojim oblačenjem ne povzročajo grešnih misli pri moških,” je v pogovoru z novinarko Danko Derifaj v oddaji Provjereno (Preverjeno) dejal duhovnik Božidar Nagy iz zagrebške bazilike Srca Jezusovega. In pol Hrvaške je bilo na (ženskih) nogah. Boleče pričakovano je gospodična z Nove TV vprašala, ali niso moški sami odgovorni za svoje grehe, in na to je duhovnik bazilike Kurca Jezusovega brez težav odgovoril: “Glejte, obstajajo tudi tisti, ki zavedno ali nezavedno provocirajo, tu govorim predvsem o ženskem nemoralnem oblačenju.”

Se opravičujem, ja, bazilike Srca Jezusovega.

Duhovnik ni rekel ničesar nezaslišanega in neznanega – da ženske s kratkimi krili in globokimi dekolteji provocirajo nedolžne moške, je znano že od začetka obstoja človeštva. Tudi prvega primitivnega človeka je prva ženska napeljala k prvobitnemu grehu. Ženske izzivajo, ženske provocirajo, ženske iščejo hudiča. Zakaj so urejene, zakaj kažejo noge in joške, če ne zato, da pritegnejo moški pogled?

Duhovnik Božidar zato vsako prvo soboto v mesecu vodi molilce, ki na kolenih molijo rožne vence – za spodobnost v oblačenju in vedenju žensk, pa tudi za moške, da bi postali duhovne avtoritete, ki bodo pogumno širile katoliško vero. Vitezi brezmadežnega srca Marijinega, del gibanja, ki je začelo katoliško rekonkvisto iz poljske organizacije Ordo Iuris – katere hrvaško podružnico Vigilare je ustanovil slavni John Vice Batarelo – na hrvaških trgih organizirajo pobudo “Možati bodite”, poimenovani po besedah apostola Pavla: “Stojte trdni v veri, možati bodite, bodite močni!”

Preberite še: Začelo se je z molilci na mestnih trgih

Na portalu “Možati bodite” napovedujejo še druge iniciative, in sicer iniciativa “Možje, ljubite svoje žene” bo vse moške spodbudila k molitvi in postu prvo sredo v mesecu za bodoče soproge, iniciativa “Kaj je moški brez rožnega venca?” bo moške spodbujala k vsakodnevni molitvi rožnega venca, iniciativa “Ustvari mi čisto srce, Bog” bo k molitvi in postu tretjo sredo v mesecu spodbujala vse moške, ujete v duh nečistovanja, iniciativa “Združeni bratje” pa bo poudarjala pomen moških molitvenih skupnosti. Iniciativa “Sveto pismo skozi 365 dni” jih bo spodbujala k vsakdanjemu branju božje besede, iniciativa “Vse zmorem v njem, ki me krepi” pa bo spodbujala moške k vsakodnevni udeležbi pri največjem dogodku na zemlji – sveti maši.

Usposabljanje je, kot vidimo, zahtevnejše in težje od urjenja ameriških marincev, njegov cilj pa je očitno ponovna potrditev tradicionalnega, moškega katoliškega pater familiasa. Zato molilci pod vodstvom Božidarja Nagyja na kolenih molijo, da bi moški postali duhovne avtoritete in za spodobno oblačenje in vedenje žensk. Ker – saj ste razumeli – “se mnoge ženske ne zavedajo, da njihovo provokativno oblačenje povzroča veliko nelagodja pri moški populaciji”. No, “nespodobno oblačenje ženskih oseb” v “moški populaciji” sicer res ne povzroča “zelo velikih nevšečnosti” – bolj bi rekel, da gre za “prijetnosti” – a duhovniku se je pred gospodično Danko očitno kar malce zmešalo. Ali ni tudi to dokaz pogubnega vpliva ženskosti?

Ko se bo izšolal v možatosti in bo postal “trden v veri, možat in močan”, bo naš tradicionalni plečati, dlakavi, brkati in možati Marijin vitez kos vsem zavednim ali nezavednim provokacijam žensk. Saj je znano, da se v tistih časih, ko je bil red in ko je bil moški moški, nad nemoralno oblečeno ženo ni dvignila ne moška roka ne kak drug moški organ. Za druge krščanske države nimam natančnih podatkov, a v vsej zgodovini tradicionalne Hrvaške ni nobenega zapisa, da bi tradicionalni katoliški pater familias pogledal izzivalno oblečeno žensko, kaj šele, da bi jo napadel ali, bog ne daj, posilil.

Konec koncev ni potrebe po sili, saj tradicionalni moški sam po sebi in po božji volji privlači tradicionalno žensko.

“Moški ne potrebujemo stika, imamo oči, s katerimi lahko vpijamo spolni užitek.” Tako razliko med moškimi in ženskami razlaga portal Možati bodite. “Ženska golota nas vzburja v kakršnikoli obliki. Nismo izbirčni. Fotografija gole tujke nas lahko vžge prav tako kot romantična predigra z golim dekletom. Imamo vizualno stikalo za vklop in izklop, ko gre za pogled na žensko anatomijo. Ženske to redko razumejo, ker niso na enak način spolno stimulirane. Njihova vzburjanja so povezana z dotikom in odnosom,” pojasnjujejo veliki poznavalci ženske fiziologije in psihologije.

Torej, ko gre za vzburjanje oz. “vžiganje”, bi lahko rekli, da so moški bencinarji, ženske pa dizel. Ženske se torej ne “palijo” na moške fizične atribute, niso spolno stimulirane z moško anatomijo, temveč z odnosom in moško duhovnostjo. Ženske so torej izbirčne: banalna fotografija nekega denimo napol golega gasilca s trebušnim zidom iz italijanskih ploščic, jih ne more enako vzburiti kot romantična predigra s krepkim brkatim Marijinim vitezom in skupno branje psalmov.

To pa je zato, ker žensko stikalo za vklop reagira na moškega, ki se vsako prvo sredo v mesecu zanjo posti, vsako tretjo pa se posti za osvoboditev od nečistovanja.  Ženske “spolno stimulira” moški iz moške molitvene skupnosti, ki vsak dan bere božjo besedo in sodeluje pri sveti maši. Ljudski mit, da velikost ni pomembna, je gromozanska neumnost – sveta maša je očitno “največji dogodek na Zemlji”.

Ženske, skratka, “padajo” prav na tiste Pavlove može, “trdne v veri, možate in močne”, na katoliško moškost Janeza Vice Batarela in duhovnika Nagyja, na klečeče može z rožnim vencem v rokah.

In nenadoma smo pred nepričakovanim logičnim problemom.

Vem, da v iniciativi Možati bodite te zadeve niso dobro premislili – moški tako ali tako nikoli ne premislijo – a kaj se zgodi, ko ženskam popustijo zavore in ko se na stotine in tisoče “spolno vzburjenih” katoličank, popolnoma iz sebe ob pogledu na možate bojevnike na kolenih z rožnimi venci v rokah, požene proti moškim na Trgu Bana Jelačića?

Boris Dežulović
Boris Dežulović/N1

Prosim, ne recite mi, da niste videli Danke Derifaj, kako z očmi požira duhovnika Božidarja in njegove molilce na Trgu Bana Jelačića? Kaj se bo zgodilo, gospodje, ko bo tista ogromna, stoletja potlačena spolna energija končno predrla jez in ko bo noč začela goltati debele, brkate in seksapilne Marijine viteze? Kaj pa ko začne policija v kleteh v temnih predmestjih odkrivati katoliške može, ki so jih brutalno posilile odštekane “spolno stimulirane” katoličanke, željne “odnosa”? Kaj če se duhovnik Božidar Nagy kakšno soboto ne pojavi med verniki na Jelačićevem trgu in ga v nedeljo najdejo v zaklenjeni zakristiji bazilike Srca Jezusovega, nagega in zvezanega, v mlaki semena in kupu prazne, zmečkane škatle viagre?

Kaj boste potem, gospodje? Boste kupovali solzivce?

Preberite še: “Vukojebina išče zdravnika”

O ja, katoliški maskulinisti iz gibanja Men Too bodo kričali, da je nagnusno in hinavsko obtoževati moške, da s svojimi kratkimi molitvami in globokimi psalmi provocirajo katoliške plenilke. Marijini vitezi se bodo branili z zanikrno tezo, da rožni venec v njihovih rokah ni vabilo k razmnoževanju in kako “ne” pomeni “ne”, vendar bo prepozno. Takrat bodo na Jelačićevem trgu klečale tudi ženske iz iniciative Ženstvene bodite, mrmrale in moledovale za “nemoralnost oblačenja” in reafirmacijo tradicionalne, izzivalne ženske z golimi stegni in štrlečim oprsjem, razpuščene ženske pa se bodo prezirljivo smejale njihovim nazadnjaškim stališčem iz temačnega dvajsetega stoletja, ko so bile ženske spolni objekti, spolni subjekti pa izključno moški.

Duhovnik Božidar, Janez Vice in Marijini vitezi se problema očitno ne zavedajo, a to ni presenetljivo. Mnogi moški se ga ne. Ko bo čas, bom rekel tako: “Veliko katoliških moških se ne zaveda, ko govorijo in se vedejo izzivalno, in to spravlja v veliko zadrego žensko populacijo. Moški naj si prizadevajo, da s svojo duhovnostjo in molitvijo ne povzročajo grešnih misli pri ženskah.”

Številni moški se bodo takrat seveda vprašali, ali niso ženske same odgovorne za svoje grehe, a ne vem, kaj naj vam rečem. Glejte, obstajajo tudi taki, ki zavedno ali nezavedno provocirajo, tu govorim predvsem o moškem moralnem vedenju.

Žal, gospodje, morali bi vedeti, kam to pelje. A zaman: vizualno stikalo za vklop/izklop imate le, ko gre za ogled ženske anatomije.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!