Arso opozarja: prihajajo močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra in točo

Slovenija 28. Jul 202320:25 1 komentar
Arso
Arso/Facebook

Po močnih nevihtah, ki so v začetku tedna zajele državo, sta bila četrtek in petek precej bolj mirna, ozračje pa se je tudi nekoliko ohladilo. A konec tedna ne bo tako miren. V nedeljo bodo nastajale močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra ter tudi točo.

V soboto v zgodnjih jutranjih urah so kraji v severozahodni Sloveniji že bili deležni kakšne plohe, vendar je sledil sončen dan. Najvišje dnevne temperature so se gibale od 25 do 30 stopinj. Popoldne in zvečer bodo v notranjosti države nastale posamezne plohe in nevihte, ki bodo pogostejše v Alpah, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

V nedeljo bo na vreme pri nas vplivala višinska dolina s hladnim zrakom. Ob njeni prisotnosti bo ozračje močno nestabilno. V noči na nedeljo se bodo padavine v krajih severno in zahodno od nas krepile in se postopno razširile tudi nad severozahodno Slovenijo.

V nedeljo zjutraj ali dopoldne bodo nevihte od severozahoda zajele večji del države. Pričakovati je mogoče tudi močnejše nevihte z nalivi, močnimi sunki vetra ter tudi točo, zaradi česar so na agenciji za okolje za celo državo izdali oranžni alarm. Kot še opozarjajo pri Arsu, bodo ob nalivih naraščali hudourniki ter manjše reke, ki se bodo lahko tudi razlivale.

Dopoldne lahko ob nevihtah ob morju zapiha tudi močan veter severnih smeri oziroma tramontana. Poleg tega bo v nedeljo zjutraj in dopoldne možno povišano valovanje morja ob slovenski obali.

V nedeljo popoldne bodo padavine postopno slabele in se umikale iznad naših krajev. Kljub temu bodo še nastale posamezne plohe ali nevihte.

Tudi v prihodnjem tednu se vreme ne bo ustalilo. V ponedeljek bodo krajevne padavine predvsem v severni Sloveniji, ostale dni pa tudi drugod.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje