Arso: Za velikonočne praznike nas čaka “meteorološki pirh”

Slovenija 07. Apr 202318:11 1 komentar
Velikonočni prazniki - vreme
PROFIMEDIA

Velikonočni vikend nam letos ne bo postregel pirhov in potic le na mizi, temveč tudi v vremenu, sporočajo na Agenciji RS za okolje.

V soboto bomo čutili vpliv “meteorološkega pirha” – območja s hladnim zrakom v višinah, so zapisali na Agenciji RS za okolje (Arso). Ta bo povzročil nestabilno vreme, oblačnost in posamezne krajevne plohe. Več padavin bo na severu države. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 8 do 12 stopinj. Na Primorskem bo topleje, do 14 stopinj Celzija, pravijo meteorologi na Arsu.

V nedeljo se bomo znašli v čistem središču “velikonočnega pojava pirha” – višinskega ciklona. Plohe bodo pogostejše sredi dneva in popoldne, zopet bo več dežja na severu. Nekaj več jasnine bo na Primorskem, kjer bo pihala šibka burja. Oblačnost se bo lahko trgala. Temperature bodo podobne kot dan prej. Nad 1.000 metri nadmorske višine bodo padavine lahko tudi v obliki snega.

V ponedeljek nas bo “pirh” zapustil, pomaknil se bo proti jugu. Počasi se bo začelo jasniti, več sonca bo zopet na Primorskem. Topleje bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 16 stopinj Celzija, za konec velikonočnih praznikov še napovejo na Arsu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje