Bager zapeljal čez prostovoljca, ki je utrpel hude poškodbe

Slovenija 15. Avg 202309:32 4 komentarji
Policijski trak
Foto: Srdjan Živulović/ BOBO

Na solidarnostni ponedeljek se je v Komendi na enem od odlagališč odpadnega materiala zgodila delovna nesreča. Po podatkih policije je čez prostovoljca zapeljal bager, moški pa je utrpel hude poškodbe in je na zdravljenju v ljubljanskem kliničnem centru.

Na območju Komende se je na solidarnostni ponedeljek okoli 13. ure zgodila delovna nesreča. Kot so pojasnili na Policijski upravi (PU) Ljubljana, je na enem od odlagališč odpadnega materiala voznik bagra zapeljal čez prostovoljca, ki je pomagal pri sanaciji poplav.

“Moški je na odlagališče pripeljal tovorno vozilo, ki je prevažalo odpadni material s poplavnega območja, moški je izstopi iz vozila ter se gibal blizu delovnega stroja. Pri premiku z delovnim strojem voznik ni opazil moškega, ga zbil in delno prevozil,” so pojasnili ljubljanski policisti. Moški je pri tem utrpel hujše poškodbe, z reševalnim vozilom so ga prepeljali v ljubljanski klinični center.

Policisti še ugotavljajo okoliščine nesreče, ko bo preiskava končana, bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Ob tem ponovno opozarjamo vse, ki pomagajo pri sanacijah, naj pazijo na lastno in varnosti drugih. Ker je na teh območjih veliko ljudi, odpadnega materiala in tudi delovnih strojev, je nevarnost nesreč še toliko večja. “Vsi, ki pomagajo in ves trud vlagajo v pomoč drugim in pri tem dela opravljajo neprestano že od prejšnjega tedna, zato je lahko njihova koncentracija nekoliko manjša, kar lahko privede do nesreče. Zato pazimo drug na drugega,” pozivajo na policiji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje