Dars sedi s pravniki, a kdo naj bi Hajdinjaku predlagal srečanje s Snežičem?

Slovenija 23. Okt 202315:47 > 19:29 5 komentarjev
Oddaja promet
Denis Sadiković/N1

V Darsu so znova zavrnili navedbe POP TV o domnevnem pobiranju podkupnin za posle z njimi. Ob tem so napovedali uporabo vseh pravnih sredstev za ugotovitev morebitnih nepravilnosti. Kot so poudarili, člani uprave družbe Roka Snežiča ne poznajo, se z njim nikoli niso srečali ali govorili, sploh pa se z njim niso dogovarjali o poslih.

Kot so na Darsu zapisali v sporočilu za javnost, bodo uporabili “ustrezna pravna sredstva” za zaščito ugleda in resničnosti dejstev. “Uprava družbe je pravni službi tako danes že naročila, naj preveri vse pravne možnosti za zaščito ugleda Darsa in zaposlenih. Hkrati je služba za skladnost poslovanja in integriteto po nedeljskem prispevku začela postopek pregleda utemeljenosti očitkov o kartelnem dogovarjanju na področju odstranjevanja poškodovanih in pokvarjenih vozil nad 3,5 tone z avtocest in hitrih cest,” so navedli.

Projekt odvoza poškodovanih oziroma pokvarjenih tovornih vozil so izpostavili kot pomemben z vidika izboljševanja kakovosti njihovih storitev. “Uprava Darsa bo tako preučila tudi smotrnost sedanjega sistema odvoza poškodovanih in pokvarjenih vozil. Naš cilj namreč je, da bodo poškodovana in pokvarjena vozila z avtoceste odstranjena čim prej, s tem pa bo zagotovljena tudi čim večja pretočnost prometa,” so dodali.

POP TV je v nedeljo objavil posnetek, v katerem davčni svetovalec Rok Snežič prejema 5.000 evrov. Kot jim je povedal žvižgač, naj bi šlo za podkupnino za posel z Darsom. Policisti so danes že obiskali medijsko hišo. Zaprosili so za predajo dokumentacije in posnetkov, je poročal portal 24ur.com.

Snežič in prvi mož Darsa Valentin Hajdinjak sta sicer očitke zavrnila že v prispevku POP TV. Portal Necenzurirano pa je danes objavil, kdo je bila oseba – tedaj zaposlena na visokem položaju na infrastrukturnem ministrstvu, ki ga je takrat vodil Hajdinjakov strankarski kolega Jernej Vrtovec – , ki je po njihovih neuradnih informacijah Hajdinjaku priporočila, naj stopi v kontakt s Snežičem. Po poročanju portala naj bi šlo za Julijo Humar, nekdanjo svetovalko za odnose z javnostmi na ministrstvu, ki da zasebno dobro pozna Snežiča. Informacijo naj bi portalu potrdilo več virov blizu Darsa.

Humar, sicer članica NSi, je na lanskih parlamentarnih volitvah kandidirala v volilnem okraju Ivančna Gorica, v katerem proti prvaku SDS Janezu Janši ni imela nobenih možnosti. Pred prihodom na ministrstvo paje bila zaposlena na slovenskem veleposlaništvu v Skopju, še piše portal.

Na razkritje so se danes odzvali tudi v SDS in zavrnili navedbe, da naj bi Snežič sredstva pridobival zanje. Na Slovenskem državnem holdingu (SDH) pa so danes na sestanek pozvali Darsovo upravo in nadzornike. Sestanek bo v torek, namen je dobiti vse potrebne informacije, so sporočili iz SDH.

V koalicijskih strankah SD in Levica pričakujejo ukrepanje pristojnih organov. “To, kar spremljamo zadnje čase, je predvsem padanje okostnjakov iz omar prejšnje vlade,” ocenjujejo v Levici. Po besedah prvaka NSi Mateja Tonina so nedeljska razkritja predvsem delo za policijo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje