FOTO: Tivoli preplavilo več tisoč tekačic

Slovenija 11. Jun. 202218:29 > 18:30
Delite:
16. dm tek
Foto: Borut Živulovič/BOBO

Park Tivoli je bil prizorišče 16. dm-teka za ženske, ki je privabil tekače iz vse Slovenije. Novost letošnjega teka je bil trail-tek, na katerem so se prvič po 15 letih ženskam lahko pridružili tudi moški. Lepo vreme in dobra glasba sta privabila več kot 8000 tekačic in tekačev, ki so park Tivoli tokrat odeli v vijoličasto barvo.

Ritem so v dopoldanskih urah narekovali stari znanci teka Čuki, v popoldanskih urah pa je z 90-minutnim koncertom postregla še priljubljena Nina Pušlar, so zapisali prireditelji.

Ženski tekaški praznik je poskrbel, da je park Tivoli zaživel v vijoličnih barvah in prekipeval od ženske energije.

Novost je bil trail-tek, na katerem so glavne značilnosti vzdržljivost, nepredvidljivost in povišan adrenalin. V okviru dm-teka za ženske pa so tekačice lahko izbirale med krajšo, 5-kilometrsko progo, in daljšo, 10-kilometrsko. Po dveletnem premoru so organizatorji spet lahko izvedli tudi zajtrk, skupinsko ogrevanje, pogostitev v prireditvenem šotoru in Oskarjev tek.

“Čudovito vreme in dokončna sprostitev protikoronskih ukrepov sta poskrbela, da smo letošnji dm-tek končno lahko ponovno izpeljali v takšni obliki kot pred pandemijo. A ne samo to. Tokrat smo ga še izboljšali, saj smo mu dodali novo zvrst teka, tako da so se ženskam lahko na trail-progi pridružili tudi moški. Veseli smo, da je dm-tek spet zaživel in zasijal v polnem sijaju ter dokazal, da se z razlogom uvršča med tekaške praznike,” je povedala Anja Lesar, predstavnica podjetja dm drogerie markt Slovenija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter.

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar