Golob o Logarjevem društvu: To ni nobena neodvisna platforma

Slovenija 31. Maj 202315:03 28 komentarjev
koalicija
BOBO

"Anže Logar je vidni predstavnik ene stranke – SDS," je ustanovitev društva Platforma Sodelovanja, ki mu predseduje Logar, komentiral predsednik vlade Robert Golob. Zato je govorjenje o tem, da gre za neodvisno platformo, po besedah premierja zavajanje ljudi. Predsednica SD Tanja Fajon pa je o sodelovanju vidnega člana stranke SD Jerneja Pikala v društvu dejala, da se vsak odloča po svoji vesti in da je to njegova osebna odločitev.

Poslanec SDS Anže Logar je ustanovil društvo Platforma Sodelovanja. Da bo unovčil politični kapital, je Logar nakazal že takoj po drugem krogu predsedniških volitev novembra lani, na katerih je moral priznati premoč aktualne predsednice Nataše Pirc Musar. Zdaj je svojo napoved tudi uresničil in s somišljeniki ustanovil društvo.

Prvak SDS Janez Janša je Logarjevo platformo označil za nekaj, kar v Sloveniji nujno potrebujemo, vodja poslancev NSi Janez Cigler Kralj pa je dejal, da so v NSi zadovoljni in Logarja spodbujajo k ustanovitvi stranke.

Ob enem letu vlade sta ustanovitev društva komentirala tudi premier in predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob ter ministrica za zunanje in evropske zadeve in predsednica SD in Tanja Fajon.

Golob: To ni nobena neodvisna platforma

Predsednik vlade je spomnil, da je Logar eden najvišjih predstavnikov stranke SDS. “Vsa njegova dejanja, vse njegove besede, vsa njegova stališča, tudi v zadnjem letu, reflektirajo in odražajo izključno politiko SDS,” je povedal Golob in dodal, da se Logar do zdaj ni ogradil od nobene sporne izjave stranke SDS ali predsednika stranke Janeza Janše.

“Pa jih je bilo dovolj v zadnjem času: od poziva na državljansko vojno, hujskanja ljudi in podobno. Da ne bom govoril o zlorabi institucij, ki so se dogajale in se zdaj razkrivajo. Žal ne zmore kritičnega pogleda na delovanje stranke SDS, torej je zelo jasno, katera stališča bo zagovarjal v prihodnje – izključno stališča SDS. To ni nobena neodvisna platforma,” je dodal Golob.

Premier je še povedal, da si lahko kvečjemu želi, da se “maske snamejo in da se čim prej ustanovi stranka, če ima politične ambicije”. Tega bo Golob vesel in bo to pozdravil. Govorjenje o tem, da gre za neodvisno platformo, pa je po besedah predsednika vlade zavajanje ljudi.

V Logarjevem društvu sicer med drugim sodelujejo tudi nekdanja vodja kabineta predsednika Boruta Pahorja Alja Brglez, vodja Logarjevega volilnega štaba med predsedniškimi volitvami Romana Jordan in poslanka SDS Eva Irgl. Pozneje so se društvu pridružili tudi ekonomist Igor Masten ter nekdanji minister, sicer vidni član SD, Jernej Pikalo.

Fajon o sodelovanju Pikala: Vsak se odloča po svoji vesti

“Nova platforma s starimi obrazi. Tudi razočaranimi obrazi.” S temi besedami pa je Logarjevo platformo označila predsednica SD Tanja Fajon. Prepričana je, da to ne pomeni odmika od že znanih politik. Po njenih besedah bo čas pokazal, v katero smer bo šlo društvo, ne pričakuje pa bistvene razlike glede na nosilca platforme.

“Kdorkoli pa se odloča, da pristopa k tej platformi, se odloča po svoji vesti, tudi če gre za kakšnega vidnega člana Socialnih demokratov, je to njegova osebna odločitev,” pa je Fajon komentirala odločitev vidnega člana SD Jerneja Pikala, ki se je pridružil platformi.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje