Zbiranje pomoči za Ukrajino v Ljubljani, Mariboru in na Ptuju

Slovenija 27. Feb 202214:26 2 komentarja
Humanitarna pomoč Ukrajini
REUTERS/Bryan Woolston

V Sloveniji bo mogoče humanitarno pomoč za Ukrajino, za katero je v pismu zaprosila podpredsednica tamkajšnje vlade, pristojna za evropske in evroatlantske integracije, Olga Stefanišina, oddati na za to namenjenih mestih v Ljubljani, Mariboru in na Ptuju.

Podpredsednica ukrajinske vlade Olga Stefanišina je prošnjo za humanitarno pomoč prebivalcem Ukrajine pospremila z besedami, da se Ukrajina “pogumno bori proti ruskemu okupatorju”. Ruski napadi po njenih besedah ne povzročajo le velikanske škode na kritični infrastrukturi, temveč tudi na domovih. V tej luči je civilno prebivalstvo močno prizadeto, je izpostavila in pozvala k humanitarni pomoči zanj in za ukrajinsko vojsko.

Ukrajina tako zbira finančna sredstva v različnih valutah na posebnem računu, pripravila pa je tudi seznam potrebščin, ki jih primanjkuje v državi. Na njem so poleg zdravil ter medicinskih pripomočkov in paketov prve pomoči med drugim še oblačila, odeje, živila, pitna voda, gradbeni material, pohištvo, šotori, spalne vreče, higienski pripomočki, sveče, svetilke, generatorji, invalidski vozički, hodulje, bergle, bolniške postelje, prenosna stranišča, telefoni, računalniki, čelade, neprebojni jopiči, gorivo …

V Sloveniji bodo pomoč zbirali v Ljubljani na Letališki cesti 32a in na Mesarski cesti 4f, v Mariboru na Minarikovi ulici 8 in na Ptuju na Potrčevi 10.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje